VSK föll i damfinalen – för andra året i rad blev Villa Lidköping för tufft.

VSK-damernas tunga finalfall

VSK-damerna nådde inte hela vägen fram till SM-bucklan i år heller. Villa Lidköping blev för svårt för andra året i år rad och vann SM-finalen i ABB Arena Syd med 7–4 på lördagen.

Publicerad Senast uppdaterad

Det blev en galen matchinledning med sex mål de första tolv minuterna. VSK hade ledningen med 2–1 innan Villa vände på tillställningen fram till 4–2. Sedan blev det inga fler mål i den första halvleken.

– Vi var lite sena i starten, de fick komma i hög fart mot vårt försvar, det håller inte, sa VSK-tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson till SVT i paus.

VSK gav ny nerv i matchen med Galina Mikhaylova-reduceringen till 4–3 i upptakten av andra halvan. Men Villa utökade kort därefter och ett ställningskrig tilltog.

När Sanna Gustafsson gjorde 6–3 på frislag med 20 minuter kvar var matchen var uppförsbacken stor.

Inte heller hjälpte det i reduceringsjakten att VSK-kaptenen Charlotte Selbekk ådrog sig sin tredje utvisning och därmed matchstraff tio minuter från slutet.

Grönoset gör 6–4 på straff.

Lite nerv genom Tova Grönosets straffreducering med åtta ordinarie minuter kvar, men närmare än så kom inte VSK. Villa Lidköping därmed svenska mästare för fjärde året i rad på damsidan. Utan en enda förlust på hela säsongen.

Matchfakta, SM-final damer

Villa Lidköping–VSK 7–4 (4–2)

Första halvlek: 1–0 (1) Linnea Larsson, 1–1 (3) Karla Turesson, 1–2 (8) Gabriella Aronsson, 2–2 (8) Matilda Öhman, 3–2 (10) Matilda Öhman, 4–2 (12) Ida Friman

Andra halvlek: 4–3 (53) Galina Mikhaylova, 5–3 (55) Ida Friman, 6–3 (70) Sanna Gustafsson, frislag 6–4 (82) Tova Grönoset, straff, 7–4 (90) Ellen Nilsson

Publik: 2 314.