VSK-damerna säkrade finalbiljetten på lördagskvällen via 2–0 i matcher i semifinalen mot AIK.

VSK-damerna klara för sin femte SM-final – herrarna får vänta

VSK:s damlag har nått SM-final för femte gången. Det står klart efter den andra raka semifinalsegern mot AIK hemma i ABB Arena på lördagskvällen. Herrarna får dock vänta på sitt finalöde tills på måndag i samma arena efter att ha tappat 3–0 till 3–4 ikväll mot Edsbyn.

Publicerad Senast uppdaterad

VSK satt i förarsätet efter segern i den första semifinalen i Stockholm i onsdags.

På hemmais i ABB Arena säkrades finalbiljetten i en tajt och tät drabbning mot AIK.

Astrid Rosengren gav VSK ledningen efter en drygt kvart spelad, vilket stod sig till halvtidsvisslan.

En kvart in på andra ronden kvitterade AIK på straff, men bara minuten senare såg kaptenen Charlotte Selbekk – som nyligen förlängde sitt kontrakt med Sportklubben till säsongen 2025/2026 – till att ledningen var grönvit igen.

Och fler mål blev det inte.

VSK-damerna är därmed klara för sin femte SM-final.

Hälften av de fyra tidigare har gett guld, senast 2020.

Motståndarna blir detsamma som i 2021 års final, Villa Lidköping.

Avslag på Studenternas IP 19.00 på fredag 17 mars.

Herrarna får därmed vänta på att kvittera ut en eventuell finalbiljett. Trots en 3–0-ledning höll det inte hela vägen borta mot Edsbyn i semifinalmatch 4 på lördagskvällen.

Hälsingelaget vände och vann med 4–3 sedan Per Hellmyrs avgjort tio minuter från slutet.

Femte och avgörande match i ABB Arena på måndag.