Nytt segerjubel. VSK-damerna är fortsatt obesegrat i Elitserien efter fjärde raka segern i kväll. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

VSK-damerna fortsätter att övertyga i Elitserieupptakten

Det är inte bara herrlaget som går som tåget. Även VSK:s bandydamer vägrar förlora i Elitserien. Ikväll inkasserades fjärde raka segern via övertygande 4–0 (2–0) hemma mot Villa Lidköping.

VSK har inlett damernas Elitserie på ett strålande sätt.

Stärkta av Sandviken-krossen senast (12–1!) tuffade det grönvita segertåget vidare ikväll efter det korta landslagsuppehållet när Villa Lidköping gästade ABB Arena.

Efter en jämn inledning tog VSK sakteliga över taktpinnen och efter drygt 20 minuter kunde Gabriella ”Bella” Aronsson spräcka målnollan med sitt hörnmål. ”Bella” som tillsammans med klubbkompisen Virva Rylander fanns med i det så kallade Universiad-landslaget i helgen som drabbade samman med det ordinarie damlandslaget (med VSK-trion Sara Carlström, Matilda Plan och Malin Persson).

Tio minuter senare tilldömdes gästerna en straff – men VSK-keepern Sara Carlström räddade Matilda Svenlers skott. En matchavgörande sekvens skulle det visa sig.

Istället kunde Matilda Plan utöka VSK:s ledning till 2–0 några minuter senare, vilket stod sig till pausvilan.

Fortsatt tätt och tufft i andra, men när hemmalaget fick en straff i matchminut 70 gjorde Bella Aronsson inget misstag. 3–0 – och matchen punkterad.

4–0 till slut sedan även Matilda Plan blivit tvåmålskytt för aftonen.

VSK är fortfarande obesegrat i Elitserien och leder densamma med maximala åtta inspelade poäng.

Nästa uppgift: Skirö borta nästa torsdag