Segertåget fortsätter för VSK Bandy. Under annandagen besegrades Motala på hemmaplan. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK Bandy vann inför storpublik

VSK Bandy fortsätter att vinna. Under annandagen besegrades Motala inför 3 794 åskådare i ABB Arena syd. Matchen slutade 6–4 efter att grönvitt lyckades vända underläge till seger i den andra halvleken.

Under annandagen spelade VSK Bandy sin 13:e raka match utan förlust. På isen visade "Mesta mästarna" styrka när de inför storpublik på hemmaplan lyckades vända 2–4-underläge till seger.

Matchen var resultatmässigt jämn och i paus var ställningen 2–3 till bortalaget Motala. I början av andra halvlek gjorde östgötarna även 2–4. Men VSK som inte förlorat sedan i de mötte Sandviken i oktober visade prov på god karaktär när de först kom ifatt resultatmässigt och sedan lyckades avgöra matchen.

Stor matchhjälte blev Martin Landström som satte det avgörande 5–4-målet i den 77:e minuten. Efter det tog gästernas energi slut och Ted Bergström kunde sätta spiken i kistan genom att göra 6–4, framspelad av Landström.

Matchfakta: VSK Bandy – IFK Motala 6–4 (2–3)

Mål: 1–0 (13) Magnus Joneby (Mikael Olsson), 2–0 (18) Robin Andersson (Mikael Olsson), 2–1 (23) Kasperi Hirvonen (Erik Ivarsson), 2–2 (28) Philip Florén (Niklas Ögren), 2–3 (44) Philip Florén, 2–4 (47) Philip Florén (Kasper Hirvonen), 3–4 (56) Måns Engström (straff), 4–4 (66) Simon Folkesson (Magnus Joneby), 5–4 (77) Martin Landström (Oscar Gröhn), 6–4 (83) Ted Bergström (Martin Landström)

Publik: 3 794.

VSK:s förlustfria svit

VSK har inte förlorat sedan Elitseriens andra omgång, 26 oktober, borta mot Sandviken.

26 dec: Motala (h) 6–4

Mål: 1–0 (13) Magnus Joneby (Mikael Olsson), 2–0 (18) Robin Andersson (Mikael Olsson), 2–1 (23) Kasperi Hirvonen (Erik Ivarsson), 2–2 (28) Philip Florén (Niklas Ögren), 2–3 (44) Philip Florén, 2–4 (47) Philip Florén (Kasper Hirvonen), 3–4 (56) Måns Engström (straff), 4–4 (66) Simon Folkesson (Magnus Joneby), 5–4 (77) Martin Landström (Oscar Gröhn), 6–4 (83) Ted Bergström (Martin Landström)