Allsvenska kontraktet säkrat – då bröt det stora Skälbyjublet ut i Mälarenergi Arena på lördagseftermiddagen.

Vilda glädjescener när Skälby säkrade kontraktet – efter rysare

Västerås kommer att ha ett lag i landets näst högsta herrserie i innebandy även nästa säsong. Nykomlingen Skälby IBK säkrade efter stort drama kontraktet i sista matchen via 4–4 hemma mot Djurgården.

Publicerad Senast uppdaterad

Som att det inte räckte med finaldrama i ABB Arena Syd denna galna sportlördag i Västerås. 

Bara ett hundratal meter därifrån i Mälarenergi Arena utspelades en annan rysare – i innebandy.

Skälby hade efter en mycket stark säsong som nykomling i allsvenskan norra skaffat sig en god chans att säkra kontraktet i den sista omgången. Detta trots minst sagt tuffa förutsättningar där hälften av lagen i serien åker ur då två serier ska bli en till nästa säsong.

Minst kryss hemma mot Djurgården, på samma poäng men med sämre målskillnad, i serieepilogen var det som gällde.

Och det blev just det – efter stordrama där Djurgården hämtade in ett tvåmålsunderläge i sista perioden och tog matchen till förlängning.

Men den blev mållös och därmed säkrat kontrakt för Skälby från femteplatsen. Djurgården tvingas nu kvala för att hålla sig kvar. 

En av matchens förgrundsfigurer var hemmaspelaren och tvåmålsskytten Hugo Evertsson. Han intervjuades av Innebandy.tv efter matchen.

– Fantastiskt! Man hade väl tänkt på alla möjliga scenarior inför matchen – det kan inte bli så mycket bättre än det här. Det kan väl bli lite fest ikväll, sa han med ett leende. 

Powered by Labrador CMS