VIK-tränaren Thomas Paananen och sportchefen Patrik Zetterberg i samband med hyllningarna när klubben åter tagit klivet upp i Allsvenskan.
VIK-tränaren Thomas Paananen och sportchefen Patrik Zetterberg i samband med hyllningarna när klubben åter tagit klivet upp i Allsvenskan.

VIK bryter med Zetterberg: ”Inte utvecklats sportsligt i linje med klubbens ambition”

Västerås IK har valt att gå skilda vägar med sportchefen Patrik Zetterberg. Beslutet meddelades internt i klubben under måndagsförmiddagen och träder i kraft med omedelbar verkan.
Detta enligt en nyhet på klubbens hemsida.

Publicerad Senast uppdaterad

Kritiken mot VIK har under senaste tiden varit hård. Trots att den uttalade ambitionen är att ta sig upp SSL har laget radat upp förluster.

Nu agerar klubben.

– Vi har över tid inte utvecklats sportsligt i linje med den målsättning och ambition Västerås IK har. Av den anledningen har vi gjort bedömningen att det är en ny sportchef som ska bygga den sportsliga verksamheten för säsongen 2023/24. Därför behöver den här förändringen ske nu, innan arbetet med nästa säsongs truppbygge ska inledas, säger Västerås IK:s ordförande Pär Södergren i en kommentar på VIK:s hemsida.

Processen att rekrytera en kommande sportchef pågår. Fram till dess att tjänsten är tillsatt hanteras sportchefsuppgifter av befintlig kompetens inom organisationen.

– Vi har sedan en tid tillbaka identifierat ett antal kandidater till att bli Västerås IK:s nästa sportchef och inlett dialoger. Vi genomför intervjuer och konkurrensutsätter kandidaterna för att kunna genomföra den bästa möjliga rekryteringen för klubben.

– Vi bedömer att de kortsiktiga sportchefsfrågorna kan hanteras av nuvarande organisation, vilket ger oss ett visst handlingsutrymme tidsmässigt. Vi arbetar för att genomföra rekryteringen så snart som möjligt, men likaså med det tålamod som krävs för att inte agera förhastat.

Powered by Labrador CMS