Sebastian Benker jublar efter sitt drömmål mot Oskarshamn Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

VIK avslutade drömveckan med ny seger

VIK drömvecka är ett faktum! Idag kom veckans tredje seger då gulsvart krigade ner Oskarshamn på hemmaplan och vann med 3–1. – Det är bra, men det gäller att inte sväva iväg, säger Sebastian Benker till Västerås Tidning.

Publicerad

VIK har svarat för en strålande vecka, de tidigare segrarna mot Leksand och Karlskrona följdes upp med en ny fullpoängare mot Oskarshamn. Söndagens match var kanske inte dem mest välspelade men toppmötet innehöll stora portioner kamp och vilja.

– Vi har lärt oss från de tidigare mötena och stängde ner dem bra. Vi fortsatte med vårt spel och hade tålamod i allt vi gjorde, vi går väldigt sällan bort oss så de fick kontra, säger Sebastian Benker.

VIK rivstartade matchen i vanlig ordning. Oskarshamn trycktes tillbaka och fick ingen tid att bygga upp något spel. Gulsvart tog en välförtjänt ledning efter sju minuter då Benker dundrade in 1–0 pucken i krysset.

– Jag såg att Alex (Alexander Lindelöf) vinner pucken och då ropar jag att jag sticker. Då kör han en perfekt lobb som jag kan plocka upp och sen trycker jag upp den i bortre, säger Benker och fortsätter.

– Det var riktigt skönt, jag har ett bra skott och det var på tiden att jag fick till det.

I andra perioden känns det som att Oskarshamn kommer ut bättre än er?

– Det går lite fram och tillbaka i matchen, de har även sina perioder. Men jag tycker att i tredje har vi full kontroll på matchen under hela perioden. Vi stängde ner dem och spelade nästan lite bortaspel för att inte låta dem få så mycket och jag tycker att vi gör det riktigt bra.

Publiken bär fram er i slutet av matchen, vad säger du om inramningen?

– Det är sjukt kul att det kommer så mycket folk på varje match och att de är engagerade och brinner för det. Det ger oss extra energi hela tiden.

Åtta segrar på de nio senaste matcherna, förklaring?

– Det är bra, men det gäller att inte sväva iväg. Men vi har en bra kemi i gruppen och vi kan bygga vidare på det här, avslutar Sebastian Benker.

VIK–Oskarshamn 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1-0 (07.05) Sebastian Benker (Alexander Lindelöf)

Andra perioden: 1-1 (05.24) Nicklas Heinerö (Oskar Nilsson, Joakim Hillding), 2-1 (16.44) Kalle Östman (Lukas Zetterberg, Sebastian Benker)

Tredje perioden: 3-1 (19.47) Mikael Frycklund (Jonas Liwing)

Skott: 28-25

Utvisningar: VIK: 3x2, IKO: 4x2

Publik: 2967

Powered by Labrador CMS