Vigge vinner Guldbollen: Årets spelare i svensk fotboll

Under kvällen har Sveriges fotbollselit prisats på Fotbollsgalan, som sänds i TV4. Västeråssonen Victor Nilsson Lindelöf vann det mest prestigefyllda priset Guldbollen. – Jag är väldigt stolt och oerhört tacksam, sa han i tacktalet.

Publicerad
Victor Nilsson Lindelöf fick ta emot guldbollen under Fotbollsgalan. Foto: TV4

På Fotbollsgalan sammanfattas fotbollsåret och de bästa spelarna ska hyllas och prisas. Som sista pris delades traditionsenligt Guldbollen ut till årets bästa svenska spelare. Förhandstipsen har pratat om Andreas Granqvist, som även vann pris som bäste back. Men istället var det Västeråssonen Victor Nilsson Lindelöf som fick kliva upp och ta emot priset.

– Tack så jättemycket. Det betyder väldigt mycket för mig att stå här i dag och ta emot det här priset. Jag är väldigt stolt och oerhört tacksam. Jag vill tacka alla mina lagkamrater, i klubblaget och landslaget. Sedan skulle jag vilja tacka min familj som alltid funnits där för mig i vått och torrt. Det betyder verkligen allt för mig. Jag är väldigt tacksam över att ha just er som min familj, säger Lindelöf i sitt tacktal.

Västeråsaren och Manchester United-spelaren Victor Nilsson Lindelöf var även nominerad i kategorin Bästa back. De övriga nominerade i kategorin var hans kollegor från backlinjen i landslaget: Ludwig Augustinsson (SV Werder Bremen) och Andreas Granqvist (FC Krasnodar/Helsingborgs IF).

Västeråssonen tog inte hem det priset, men Victor Nilsson Lindelöf tog hem det mest prestigefyllda priset av dem alla: Guldbollen.

I sitt tacktal tackade Vigge bland annat hustrun Maja som var med under galan: "Du betyder allt för mig". Foto: TV4

Juryns motivering

”Victor Nilsson Lindelöf får guldbollen för sina insatser i landslaget och i klubblaget Manchester United. Han har tagit sig an utmaningar på yppersta nivå, i ett VM-slutspel och i en av världens hårdaste ligor, och tagit utvecklingssteg som gör honom till en försvarsspelare av internationellt snitt”.

Powered by Labrador CMS