Kvalklart. Det unga VI-laget har gjort en mycket stark säsong och får nu kvala till högstaligan (bilden från tidigare i mars).

VI-herrarna klara för kval till Handbollsligan: ”Vi har allt att vinna”

VästeråsIrstas handbollsherrar har överraskat alla, inklusive sig själva. Nu väntar kval till Handbollsligan. ”Vi har allt att vinna”, säger tränaren Axel Morén inför kvalmatcherna mot ligalaget Karlskrona.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är en något trött tränare som Västerås Tidning får tag på dagen efter den sista seriematchen borta mot Varberg.

– Man är lite sliten, det var en lång hemfärd och vi åkte dessutom på en dopingkontroll så det drog ut på tiden lite, säger Axel Morén.

Men han är givetvis glad, nöjd och stolt över den prestation och succéartade säsong i allsvenskan hans orutinerade och unga lag stått för. Det slutade med en fjärdeplats och därmed en av kvalplatserna upp till handbollens finrum.

– Det känns jätteroligt, verkligen inspirerande. Nånstans har killarna gjort sig förtjänta av det här med tanke på hur de utvecklats under säsongen och hela tiden tagit kliv framåt. Det är en bra grupp som jobbar hårt tillsammans.

Det är en mycket ung trupp som tippades tillhöra bottenskiktet inför säsongen.

Och inte ens Axel Morén själv hade plitat ner ett slutligt kval till Handbollsligan på kartan.

– Jag var relativt övertygad om att vi inte skulle behöva oroa oss för bottenstriden, men att vi skulle lyckas komma fyra och få kvala är över min förväntan. 

Han gör sin femte säsong som tränare och var med som spelare senast VI var uppe i högsta ligan säsongen 2012/2013.

Kvalspel var det åtta år sedan VI-herrarna senast var inblandade i.

Vad tror du om chanserna mot Karlskrona, tolva i Handbollsligan den här säsongen, som nu väntar i kvalet i bäst av fem matcher?

– De är såklart jättefavoriter. Men vi har allt att vinna och de allt att förlora – och vi har ju överraskat förr … Kan vi ta första matchen hemma så öppnar det upp för att det kan bli lite spänning, säger Moren, och tillägger:

– Men det kommer oavsett hur det går bli lärorika matcher i kvalet för killarna att se vilken nivå som krävs i Handbolslligan.

VI i inleder hemma i Västerås Arena kommande tisdag 2 april, sedan väntar två raka matcher i Blekinge.

Powered by Labrador CMS