Satsar allt. Västeråsgolfaren Adam Anderson hoppas kunna kliva upp ett tour-steg i år.

Västeråsproffset siktar högt: ”Jag vill spela med de bästa” 

Redan förra säsongen var han och nosade på en större tour. 2024 hoppas Västeråsproffset Adam Andersson är året då det ska ske. ”Jag har blivit starkare mentalt”, säger 30-åringen.

Publicerad Senast uppdaterad

De flesta golfare väntar fortfarande ivrigt på att få komma ut på ”grönbete”.

Adam Anderssons säsong är redan i högsta grad igång.

Efter sex veckors förberedelser och träning i Thailand med gode vännen och klubbkompisen i Frösåker Golf & Country Club Björn Hellgren i början av året drog Västeråsgolfaren igång tävlingssäsongen redan i mitten av februari. Detta med det som kallas Winter Series i Spanien.

– Jag har bara varit hemma 1,5 vecka under året. Min kära sambo är väl lagom nöjd, säger Adam Andersson med ett leende.

Fokuserad. ”Jag har blivit starkare mentalt”, säger Adam Andersson.

Att han kunde kicka igång extra tidigt hänger ihop med att han nu är proffs på heltid.

Registrerad som proffs har han förvisso varit i över tio år – men sedan en tid gör han en helhjärtad satsning på sin golf igen.

– Jag var med och startade Västerås Indoor golf och drev det i tre år. Men jag sa upp mig för att kunna fokusera 100 procent på mitt golfspelande. Det var ju tryggt att ha en inkomst på vintern och lärorikt på många sätt, men jag ville ge det här en rejäl chans.

Ifjol gjorde han sin bästa säsong på Nordic Golf League – där den svenska proffstouren Cutter & Buck Tour och den danska motsvarigheten Ecco Tour ingår – och var snubblande nära att som topp fem greja en spelrättighet på Challenge Tour, undertouren till DP World Tour (tidigare Europatouren).

Han slutade nia på order of merit efter att bland annat ha vunnit finalen, den andra segern för säsongen.

– Målet är att bli topp fem i år och lyckas ta Challenge-kortet.

#1. Adam Andersson har tagit flera segrar senaste säsongerna.

Vad krävs för att ta det där nästa steget?

– Det är mycket mentalt – att lära sig vinna med det man har. Det är också därför jag har vunnit tre tävlingar de senaste två åren på Nordic League-touren, jag vet att jag kan vinna.

Han säger att han känner sig betydligt mycket starkare mentalt, bland annat efter ha tagit hjälp av erkänt skickliga Rickard Lindberg.

Jag känner mig väldigt självsäker och mentalt stark – oavsett om det är på banan, i gymmet eller i löpspåret

– Tekniskt hur jag slår bollen är kanske ingen större skillnad, det handlar mer om att jag har tagit bättre beslut och hanterat de situationer jag hamnat i bättre. Jag känner mig väldigt självsäker och mentalt stark – oavsett om det är på banan, i gymmet eller i löpspåret.

– Det gäller att lära sig att känna sig som en vinnare i varenda situation.

Närmast ska det fokuset kopplas på i Polen där nu ”Spring series” väntar.

– Jag åker på fredag (läs: i fredags). Det kommer att bli intensivt med tre tävlingar på tolv dagar. Men det ska bli kul. Ju mer jag spelar, desto bättre brukar det gå.

I Sverige är det tourstart i början av maj och totalt innefattar säsongen på Nordic Golf League ett närmare 30-tal tävlingar i Sverige, Danmark, Norge och Finland förutom redan nämnda Polen och Spanien.

– Jag kommer att försöka spela merparten av tävlingarna.

På samma tour finns även klubbkompisen Benjamin Hjorth, dalmasen som för några år sedan flyttade till Västerås och nu spelar för Frösåker.

– Vi har sparrat en del.

Adam Andersson har under vintern även försökt kvala in till både Asientouren (där Björn Hellgren spelar) och DP World Tour.

– Spelet finns där men jag har inte fått ihop pusselbitarna helt. Jag var bra med på Asienkvalet som gick i Thailand och var innanför gränsen med 9 hål kvar.

Men det gick inte hela vägen.

Den tändvätskan kommer han förhoppningsvis ha nytta av nu när säsongen brakar igång på allvar.

– Jag känner mig mest … förbannad. Att jag inte lyckades ta steget. Men det är bra för min motivation och träningsvilja – jag är så taggad och revanschsugen nu!

Han har höga ambitioner med sin golf.

– Jag känner att jag kan och vill spela med de bästa. Jag vill avancera uppåt.

Powered by Labrador CMS