EM-medaljörer. Stefan Wahlström, Freja Lannefors och Tony Blessander lyckades samtliga bärga medaljer vid EM i Paris i brasiliansk jiu-jitsu.

Västeråsklubbens succé-EM i brasiliansk jiu-jitsu – tre medaljer

Tre tävlanden. Lika många pallbesök. 021 Grappling hade ett succéartat Europamästerskap i brasiliansk jiu-jitsu i Paris.

Publicerad Senast uppdaterad

Först ut var Stefan Wahlström i vitbältesklassen, ultra heavy weight. Han mötte tufft motstånd, men lyckades kämpa till sig ett brons. 

Näst på tur var stortalangen, 16-åriga Freja Lannefors, i blåbältesklassen för juniorer middle weight. Även hon lyckades knipa bronset mot riktigt tuffa motståndare. 

Sist ut var Tony Blessander i lilabältesklassen, heavy weight. 

Känslan efter den här veckan är helt obeskrivlig. Helt magisk.

”Det syntes tidigt att han var i bra form och att han skulle kunna gå hela vägen”, skriver 021 Grappling-tränaren Jesper Zels till Västerås Tidning. 

Efter två vinster var Blessander i final. Det blev en jämn historia som var helt lika tills det var ungefär tre minuter kvar då västråsaren lyckades svepa omkull sin motståndare och plocka poäng. Han höll sedan ledningen matchen ut och lyckades därmed ta hem EM-titeln. 

Jesper Zels:

”Känslan efter den här veckan är helt obeskrivlig. Jag är så otroligt stolt över Stefan, Freja och Tony. Vilka fenomenala prestationer. Jag har sett hur dom har slitit på träningarna och jag blir så himla glad att se när dom får utdelning för all tid dom har lagt ner. För klubben är det här helt klart vårt bästa resultat hittills. Att alla tre som valde att tävla på EM tog medalj är så ofattbart. Helt magiskt.”

Powered by Labrador CMS