Gick som en dans. Björn-Erik Karlsson, Ulrika Öhlund, tränaren Svetlana Pajusova samt Maria och Henrik Trollvin.

Västeråsklubben skördade framgångar i största tävlingen mot internationellt motstånd  

Sveriges största internationella danstävling i ballroom och latin har hållits i Göteborg. Dansklubben Aros Ballroom and Latin Club från Västerås fick med sig många fina priser hem efter starka insatser.

Publicerad

Över 800 deltagare från elva länder gjorde upp om medaljerna från tidig morgon till sen natt i Swedish Open.

Västeråsklubben höll sig väl framme i flera klasser. 

Izabela Palej med tränaren Svetlana Pajusova.

Junioren Mark Riznychenko, som tävlar tillsammans med Angelina Vins från arrangörsklubben Magic, tävlade i den internationella klassen Open under 16 i latin och var där bästa svenska par som sjua (av 19). 

I ballroom (standard) Open under 16 blev de som enda svenska paret tia. De vann sedan sin B-klass i standard före par från Lettland och Danmark. 

Henrik och Maria Trollvin och Björn-Erik Karlsson och Ulrika Öhlund tävlade i Open 50+ i standard och fick mäta sig med par från Italien, Danmark, Tyskland och Finland. Även där fick tränaren Svetlana Pajusova glädjas åt framgångar. Trollvinsparet tog sig till final av 14 par och lyckades där dansa sig till en femte plats. 

I en helsvensk Open-klass för 50+ i latin tog de sedan hem silverpokalen medan Björn-Erik Karlsson och Ulrika Öhlund fick med sig bronspokalen till Västerås. De sistnämnda vann sedan båda sina discipliner i latin och standard i B-klass Grand senior. 

Tidigare på dagen hade junioren Jack Puranen dessutom tagit brons i latin solo i D-klass. Izabela Palej dansade även hon hem ett brons i C-klass efter danskar och letter. Olivia Sypoz och Jack Puranen vann sedan som par ett silver bakom ett par från Lettland och ensam tog sig Olivia till final i E-klass i standarddanserna och blev fyra.

Izabela Palej tävlade i vals och quickstep mot 19 solodansare och vann ett silver.

Nu väntar tävling i Göteborg igen till helgen. Den riktiga godbiten ligger längre fram – SM på hemmaplan i Västerås under SM-veckan 24–30 juni.

Powered by Labrador CMS