Ulrika Olsson blev på onsdagen klar för VästeråsIrsta. ”Det känns spännande, klubben vill framåt”, säger 30-åringen som närmast kommer från Skuru. Foto: Jonas Bergkvist

VästeråsIrsta storsatsar – SM-final om två år med nya toppspelaren

SM-final om två år. Med hjälp av en storspelare och en storsponsor. VästeråsIrsta siktar högt. – Det här är något fantastiskt för idrotten i Västerås. Nu får vi en möjlighet att matcha klubbarna på absolut elitnivå inom svensk damhandboll, säger VI-ordföranden Tomas Högström.

  • Publicerad 10:43, 5 maj 2021

Det var vid en pressträff på Elite Stadshotellet på onsdagsförmiddagen som VästeråsIrsta presenterade sin nya satsning för damlaget i svenska handbollsligan, SHE.

Ribban är högt satt – SM-final om två år.

– Vi ska vara ett av de fyra lagen som slåss om finalplats kommande säsong och året efter ett av lagen som slåss i finalen, säger sportchefen och tränaren Frenne Båverud.

Lok i det svartvita tåget som nu ska ånga på mot Sverigetoppen blir toppspelaren Ulrika Olsson.

Hon kommer närmast från ligakonkurrenten Skuru.

– Det här känns spännande, klubben vill framåt och jag kan hitta en naturlig plats i det. Det känns väldigt kul och jag är redo att gå in i en försäsong och satsa med Västerås, säger den 30-åriga vänsternian till Västerås Tidning.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag hoppas kunna bidra med rutin och lugn, att vara en ledare på banan, det är ju en förhoppning jag vill uppfylla. Första tiden är att bara bygga relationer och vara en ledarfigur för Västerås.

Ulrika Olsson har varit en av de stora dominanterna i SHE under flera år och utsågs exempelvis till ligans mest värdefulla spelare säsongen 2019/2020.

Uppbrottet från Skuru mitt under brinnande SM-slutspel i våras blev dramatiskt. Olsson kände sig kränkt då hon ansåg att klubben inte ville förlänga hennes kontrakt på grund av hennes ålder.

– Det är klart man blir präglad av att något sådant händer och det har varit en omtumlande tid för mig personligen. Men nu känner jag mig extremt redo för den här nya uppgiften och ser bara framåt, säger Ulrika Olsson.

Ulrika Olsson och VI-tränaren och sportchefen Frenne Båverud. Foto: Jonas Bergkvist

Det här är något fantastiskt för handbollen i Västerås, ja för hela idrotten i stan

Frenne Båverud ser många fördelar med att få in en sådan stark och etablerad spelare i truppen:

– Vi har ju haft massor med duktiga spelare som har växt allteftersom i laget de senaste åren. Skillnaden nu är att det här handlar om en spelare som under flera års tid visat hur bra hon är. Ulrika kommer att bli en förebild för spelarna i laget och lyfta alla tror jag.

Ordföranden Tomas Högström fanns också på plats på Stadshotellet och det gick inte att ta miste på hans förtjusning över den nya injektionen i klubben.

– Det här är något fantastiskt för handbollen i Västerås, ja för hela idrotten i stan. Nu får vi en möjlighet att matcha klubbarna på absolut toppnivå inom svensk damhandboll.

Han menar också att det blir en boost för den roll VI har som elitförening i staden.

– Vi behöver det för att attrahera ungdomar. Och i ett lag och en verksmhet så är det viktigt att det sätts mål. Det gör vi nu.

Satsningen är möjlig tack vare det ekonomiska stödet från Västeråsföretaget Hygienteknik.

– Ja, annars hade inte detta gått. Vi har haft tuffa år ekonomiskt med bland annat två inställda Irstablixtar, säger Tomas Högström.

VI-damerna hoppas få jubla mycket under nästa säsong. Målet är att ta ett stort steg närmare toppen av SHE. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Lågt nyföretagande i Västmanland

Nu sjunker åter nyföretagandet efter det senaste årets uppgång. Under juli månad nyregistrerades 12,1 procent färre företag på Bolagsverket än i juli förra året visar Nyföretagarbarometern från...tisdag 3/8 15:22

ABB köper europeiskt robotföretag

Robotföretaget ASTI köps upp av ABB, meddelade företaget i ett pressmeddelande i veckan.fredag 23/7 9:47

Efter 22 månaders uppgång – nu sjunker arbetslösheten i Västmanland

Sedan juni 2019 har arbetslösheten i Västmanlands län ökat, men i maj vände utvecklingen då andelen arbetslösa sjönk jämfört med året innan. Under maj månad rapporterade Västmanland en total...tisdag 15/6 21:03

Han är Årets företagare i Västerås

Coronakrisen satte tillfälligt stopp för TB Printsolutions kraftiga tillväxt. Nu har företagets vd Jonas Bergström utsetts till Årets Företagare i Västerås – och siktar nu på att få företaget att...söndag 30/5 13:32

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING