Medaljregn. Aros Ballroom and Latin Club hade ett stort gäng på plats i Stockholm och framgångarna blev stora.

Västeråsdansarna laddade upp med medaljer inför sommarens hemma-SM  

Winter Dancesport Festival har hållits i Stockholm. Aros Ballroom and Latin Club skördade fina framgångar.

Publicerad

Danstävlingen i ballroom och latin (tiodans) anordnades av bland andra tv-profilen Tony Irving. Par och solodansare från E- till A-klass från både Sverige och andra länder fanns på dansgolvet och tävlade med samma danser som man har kunnat se i Let’s Dance under åren.

Västeråsklubben Aros Ballroom and Latin Club deltog med sex par och 13 solodansare. Det blev flera förstaplatser, bland annat i standard B-klass junior där Mark Riznychenko och Angelina Vins (Magic) vann. 

I högsta klass A tävlade Maria Trollvin och Henrik Trollvin i de fem standarddanserna och slutade sexa. Ulrika Öhlund och Björn-Erik Karlsson tog brons i B-klass Grand Senior.

För solodansaren Isabella Hägermark blev det guld i båda klasserna (D-standard och C-latin) och för Yehor Griga och Izabela Palej blev det även där två guldmedaljer i par C-klass.

Juniorerna Mark Riznychenko och Angelina Vins debuterade i högsta klassen i latin mot äldre dansare och tog en bronsplats.

Till tränare Svetlana Pajusovas stora glädje avancerade flera dansare i tävlingssystemet tack vare sina medaljer:  Isabella Hägermark (D till C i standard), Oliva Syposz (E till D i latin), Katerina Zharinova (E till D i standard), Alex Syposz (E till D i latin) och Julia Niechwiadowicz (D till C i latin)

Under våren väntar tävlingar i Göteborg, Solna och Falkenberg innan det är dags för den riktiga godbiten – SM på hemmaplan i Västerås under SM-veckan 24–30 juni.

Powered by Labrador CMS