Dubbel SM-vinnare. Elvira Johansson briljerade under SM-veckan och dansade hem två guld. ”Över förväntan, absolut”, säger guldtjejen.

Västeråsdansaren tog dubbla SM-guld – inför tv-tittarna: ”Kul att det uppmärksammas”

Snacka om lyckad comeback. Efter flera års tävlingsuppehåll slog Västeråsdansaren Elvira Johansson, 21, till under SM-veckan inför tv-publik – med dubbla SM-guld. ”Kul att danssporten uppmärksammas”, säger guldtjejen från Dansklubben Marionetterna.

Publicerad Senast uppdaterad

Elvira Johansson är ingen nykomling på tävlingsgolvet direkt. Inte som mästare heller. Flera SM-titlar finns hemma i prisskåpet från tiden då hon tävlade för Dansverkstan.

Men på grund av bland annat pandemin var det nu fyra år sedan hon senast fanns med under SM-veckan.

Jag skulle vilja fortsätta utmana mig själv och gör det jättegärna internationellt som ett nästa steg

Den strålande comebacken i Skövde Arena i söndags – som gav guld i klasserna Hiphop solo och Battle all styles – överraskade även henne själv.

– När man varit borta så länge vet man inte riktigt vilka som tävlar. Jag gjorde en tävling veckan innan som jag vann så jag visste att formen var bra, säger Elvira Johansson.

Hon har vunnit SM-guld i battle tidigare – däremot var det nu första gången hon fick stå högst upp på prispallen i hiphop solo. I båda klasserna är det improviserade framträdanden som gäller.

Nu fick hon dessutom ställa sig överst på SM-pallen för sin nya klubb Marionetterna i Västerås.

– Det känns jättekul. Jag behövde en klubb att tävla för efter Dansverkstan och det var perfekt tajming före SM att gå med i Marionetterna, säger 21-åringen som till vardags går en dansutbildning i Stockholm.

Det blev en intensiv söndag i Skövde Arena för västeråsaren.

– Det var bara någon timme mellan tävlingarna så jag fick springa lite …

Att det skulle bli två SM-guld nu i comebacken, hade du trott det?

– Det är över förväntan, absolut. Jag är glad, jag gjorde rätt val som satsade på tävlingsdansen igen.

Då det är Svenska Danssportförbundet (DSF) – som ingår i Riksidrottsförbundet – som är arrangör till detta officiella SM i dans finns det nu även chanser till internationella uppdrag för Västeråstjejen.

– Jag skulle vilja fortsätta utmana mig själv och gör det jättegärna internationellt som ett nästa steg. Det finns ett landslag inom DSF som jag var med i när jag var yngre. Förhoppningsvis kan jag hamna där igen, det gäller bara att ha lite is i magen.

Två SM-guld försämrar säkert inte de blågula chanserna – dessutom inför en stor tv-publik.

– Det är jättekul att danssporten får uppmärksamhet i tv, där har förbundet gjort ett jättefint jobb verkligen. Jag har fått många gratulationer av folk som sett mig på tv, det känns kul såklart, avslutar den dubbla SM-vinnaren.

Powered by Labrador CMS