Västeråsbrottaren Hadi Husseini högst upp på JSM-pallen.
Västeråsbrottaren Hadi Husseini högst upp på JSM-pallen.

Västeråsbrottaren tog JSM-guld i stor stil: ”Han är överlägsen i Sverige”

Västerås Brottarklubbs Hadi Husseini åkte till junior-SM i Arboga med ett mål – det var bara guld som räknades. Efter tre matcher i överlägsen stil fick han kliva upp på pallen som svensk juniormästare i fristilsklassen 65 kg.

Publicerad

VBK-tränaren Kim Frelin var nöjd, trots att guldet var relativt väntat.

– Ja, Hadi var guldfavorit och jag var aldrig orolig. Det såg stabilt ut och jag vet att han hade haft en växel till om det skulle behövas. Han är överlägsen i Sverige bland juniorer och han är ett hot även mot seniorer. Det ska han visa i framtiden, säger tränare Kim Frelin.

Hadi Husseini själv var av förklarliga skäl också tillfreds med insatsen.

– Det gick lättare än vad jag räknade med. Finalen var ganska tuff, men annars var det inga problem, säger han.

Den nu 19-årige Hadi missade senior-SM tidigare i år på grund av skada.

– Det var egentligen huvudmålet. Men det kommer nya chanser för Hadi och det ska bli intressant att följa hans utveckling, framtiden ser mycket ljus ut, säger Frelin.

Nu närmast väntar ett internationellt läger med världseliten.

– Lägret i Helsingborg har lockat fristilsbrottare från hela världen. Bättre sparring kan man inte få. Våra svenska fristilsbrottare behöver sparringen och mäta sig mot resten av världen, Sverige har en bit upp till världseliten, förklarar Kim Frelin.

Bland övriga Västeråsbrottare på JSM knep Alexander Gustafsson silver i grekromerska stilen efter att ha förlorat finalen i 77-kilosklassen mot Örgrytes Adam Strandner.

– Alexander är mycket lovande och har ett år till som junior. Nästa år blir det hans år. Det är jag övertygad om, avslutar Kim Frelin.

Powered by Labrador CMS