Västeråsarrangören Fight Club Rush inleder ett samarbete med UFC Fight Pass. Västeråssonen Tobias Harila på bilden har gjort flera framträdanden på FCR. I helgen som gick vann han en storfajt och är nu på väg uppåt mot den stora världsscenen inom MMA. Foto: FCR och UFC

Västeråsarrangörens jackpot – samarbete med giganten UFC

Västeråsgalan Fight Club Rush har satt avtryck i MMA-världen. Nu inleder arrangören ett samarbete med den största aktören i branschen – giganten UFC. – Det här är stort, nu får vi betalt för allt hårt jobb, säger arrangören Zlatko Ostrogonac.

Publicerad

I somras hölls den sjunde upplagan av MMA-galan Fight Club Rush (FCR) i Västerås Arena. På grund av pandemin utan publik på plats och istället med ett livestreamat koncept.

När Fight Club Rush VIII hålls nästa gång i början av 2021 kommer galan att spridas världen över.

Det nya tvååriga samarbetsavtalet som Västeråsorganisationen – där även Zlatko Ostrogonacs bror Davor och Västerås Fightclubs Jörgen Hamberg finns med – nu tecknat med UFC Fight Pass, den prenumerationsbaserade streamingtjänsten som ägs av UFC:s moderbolag Zuffa, kommer att nå brett.

– Vi tar nästa kliv. Nu får vi världens ögon på oss och det blir bra reklam för stan. UFC Fight Pass är en plattform med 300 000 betalande prenumeranter. Det är stort det här, säger Zlatko Ostrogonac.

UFC Fight Pass sänder galor från världen över. Men endast med ett fåtal samarbetspartners i Europa och FCR blir nu den första aktören i Norden som inleder ett samarbete med sportens största organisatör.

Zlatko Ostrogonac tror att en stor förklaring till det nya samarbetet ligger i att Västeråsgalan medvetet gjort ett stort arbete med lyfta fram och ge nya talanger chansen.

– De gillar vårt koncept att matcha fram de bästa prospekten och ge dem chansen att visa upp sig. Det är så vi har jobbat hela tiden, med att försöka få fram de bästa i Skandinavien och Norden.

En av dessa är svensken Khamzat Chimaev som gjort en kometkarriär och stor succé inom UFC i år och just nu är en av världens hetaste fajters.

– Han gick både sin första amatörmatch och sin andra proffsmatch, i augusti 2018 (matchen går att se här), på Fight Club Rush, berättar Zlatko Ostrogonac.

Redan är tre galor under 2021 inbokade med UFC Fight Pass.

– Den första blir i början av nästa år. Vi siktar på att hålla åtminstone två av de tre galorna i Västerås.

Tanken är att ha deltagare från hela Norden.

– Vårt koncept blir mer nordiskt än tidigare, vi har redan bokat in flera islänningar till exempel.

Blir det några västeråsare som får chansen att visa upp sig inför den nya storpubliken också?

– Det jobbar vi absolut på.

Hur känns det att få den här chansen som arrangör?

– Det är jäkligt stort. Det känns som vi får betalt nu för all tid och hårt jobb vi lagt ned under åren. Det visar att det har varit värt det, säger Zlatko Ostrogonac.

Powered by Labrador CMS