Högst upp på JSM-pallen. Moa Landström från Västerås Slalomklubb under sin färd ner mot att bli svensk juniormästare i storslalom i Åre. I helgen väntar SM-veckan och slalom.

Västeråsaren Moa Landström svensk juniormästare i storslalom: ”Roligt” 

Västerås Slalomklubbs Moa Landström har tagit sitt första JSM-guld i karriären. 18-åringen fick kliva högst upp på pallen i Åre som svensk juniormästare i storslalom. Hon följde sedan upp guldet med ett JSM-silver i slalom nu på söndagen i Storklinten, Boden.

Publicerad Senast uppdaterad

Västerås Tidning får en pratstund med landslagstjejen som sitter i bil på väg från Åre upp till SM-festligheterna i Boden och Storklinten.

På JSM-pallen – igen. Efter guldet i storslalom blev det på söndagen dessutom JSM-silver i slalom för Moa Landström.

Svensk juniormästare i storslalom och det första JSM-guldet i karriären, hur känns det? 

– Det känns väldigt roligt. Jag har inte riktigt haft storslalomformen i år, det har gått sådär. Så det känns kul att lyckas vinna fast jag har inte har min bästa form, säger Moa Landström som har ett brons från förra året som bästa insats i JSM-sammanhang.

Berätta om vägen till guldet?

– Underlaget var sådär i första åket, ganska mjukt. Skönt ändå att jag var med inför andra åket som tvåa. I andra saltade de banan så det blev mer rättvisa förhållanden. Jag körde på så mycket jag kunde och det räckte till seger.

Vinstmarginalen ner till ledaren efter första åket Sophie Nyberg blev till slut nästan tre tiondelar.

JSM-tävlingen ingick samtidigt i en FIS-tävling med seniorer. I den räckte VSLK-åkarens tid till en total fjärdeplats, bara sju hundradelar bakom världscupåkaren Anna Swenn-Larsson.

Moa Landström, som nyligen blev utsedd till Årets unga tjej på Västerås Tidnings Ungdomsidrottsgala, laddar nu upp för dubbla slalomtävlingar i helgen. Först under SM-veckan i Storklinten, Boden, imorgon lördag. Sedan JSM på söndag i samma backe.

En nöjd och glad Moa Landström i målfållan efter JSM-segern.

Förhoppningar?

– Känslan är bra och jag tog poäng i Europacupslalomen i Hafjell förra helgen. Så jag känner att jag har bra åkning i mig. Jag ser fram emot en tävling i hård konkurrens.

Det blir det minst sagt med alla svenska världscupåkare på plats.

Säsongen lider nu mot sitt slut för 18-åringen som denna säsong gjort debut i landslaget som Europacupåkare, snäppet just under världscupen. 

– Det har varit mycket tävlande den här säsongen, det börjar kännas. Men nu är Europacupen klar och det är bara ett par Sverigetävlingar som återstår, avslutar den nykorade svenska juniormästaren.

UPPDATERING: Moa Landström följde nu på söndagen upp sitt JSM-guld med att ta silver i slalom bakom världscupåkaren Cornelia Öhlund. 

Powered by Labrador CMS