Blågul Västerås-trio. Filippa Engström, Isolde Väinölä och Melvin Dahlén är alla uttagna att representera Sverige i Ungdomsfinnkampen nästa helg.

Tre Västeråsfriidrottare uttagna till Ungdomsfinnkampen

Den svenska truppen till Ungdomsfinnkampen nästa helg är spikad. Den innehåller tre talanger från Västerås Friidrottsklubb – Melvin Dahlén i kula, Isolde Väinölä i höjd och Filippa Engström på 100 meter och stafett.

Publicerad

Västerås Friidrottsklubb har haft ett par mycket framgångsrika och medaljtäta helger när ungdoms- och junior-SM har avgjorts. Totalt har imponerande 23 medaljer bärgats, den bästa noteringen på många år.

Nu kommer betalningen i form av landslagsuttagningar.

När den svenska truppen till Ungdomsfinnkampen på Stockholms stadion 2–3 september presenterades innehöll den tre av alla unga förmågor från klubben.

Isolde Väinölä (född 2007), höjdhopp – tog guld i F16 vid förra helgens USM. 

Filippa Engström (2007), 100 meter och stafett 4x100 meter – tog guld på 100 meter och silver på 200 meter i F16 vid förra helgens USM.

Melvin Dahlén (2006), kula – tog USM-silver i P17 förra helgen. 

 – Det har varit en framgångsrik sommar. Tre aktiva på Ungdomsfinnkampen är riktigt bra, vet inte när det senast hände, säger VFK:s sportchef Elias Rapp.

Ungdomsfinnkampen avgörs på förmiddagarna lördag–söndag under ordinarie Finnkampen, medan seniorerna tävlar på eftermiddagarna. I varje gren ställs två ungdomar (födda 2006–2007) från Sverige mot två finska ungdomar för att samla så mycket poäng som möjligt och ta hem den totala kampen. 

Förra året vann det svenska laget dubbelt. 

Seniortruppen till Finnkampen presenteras av förbundskapten Kajsa Bergqvist på måndag 28 augusti.

Även där finns goda förhoppningar på deltagare från Västerås Friidrottsklubb.

Powered by Labrador CMS