EM-glädje. Gruppen AMICI och Alice Sjöström tog varsitt EM-silver i Tjeckien.

Tre EM-medaljer till Västeråsdansarna – silver-Alice: ”Jag är såklart jätteglad” 

Under midsommarhelgen arrangerades disco-EM i tjeckiska Chomutov. Som vanligt när det handlar om mästerskap hade flera Västeråsdansare kvalificerat sig. Och som vanligt uteblev inte framgångarna. Facit: Tre EM-medaljer och flera topp-tio-placeringar.

Publicerad Senast uppdaterad

På självaste midsommaraftonen lyckades Västerås framstående dansare Alice Sjöström, Västerås Danscenter/Westra Aros Danceteam (WAD), med att ta hem ännu en EM-medalj i disco solo.

Hon klev in i arenan som regerande Europamästarinna och ställdes på start mot de 96 bästa tjejerna i Europa.

Efter fyra tuffa utslagsrundor var det flera timmar senare sex stycken dansare som var klara för finalen. Där lyckades Alice Sjöström sätta sin dans så bra att det räckte till ett EM-silver, slagen endast av en ukrainska och med svenska kollegan Elvira Braun på bronsplats.

Silvertjejen Alice Sjöström sken som en sol efter sitt EM-silver i Tjeckien.

”Mitt mål och min dröm var att få stå i en final i ett internationellt mästerskap i Tjeckien. Men att jag skulle kunna nå pallen och ta medalj på ännu ett EM vågade jag inte tänka. Jag är såklart jätteglad och nöjd och måste tacka alla runt omkring för allt stöd och coachningen. Utan dom hade det inte gått”, skriver silvermedaljören i ett mejl till Västerås Tidning.

Även andra Västeråsdansare utmärkte sig på det tjeckiska dansgolvet. Barngruppen AMICI tog EM-silver och Albin Karles tog EM-brons i solo barn kille, båda tävlandes för WAD. 

Flera resultat utanför pallen stack också ut.

– Ja, vi fick med oss många bra resultat. Vi hade ett gäng i semifinal i olika klasser, bland annat blev Nea Jared 9:a i samma klass som Alice och gruppen Indigo kom på 8:e plats i grupp vuxna. Dessutom blev Freja Damm femma i World cup i slow som avgjordes samtidigt, berättar Maria Jared, ordförande i WAD.

En annan stark insats värd att nämna var Elvira Reidås från samma klubb. Hon hade ett fantastiskt SM för två år sedan med fyra guld och en sjätteplats på VM. Sedan har hon besvärats av en knäskada, men nu gjorde hon en imponerande comeback och nådde en elfteplats i disco solo. 

Nu väntar välförtjänt sommarvilla för Västeråsdansarna innan de dansare som är uttagna riktar blickarna mot Tyskland där VM i disco arrangeras i oktober. 

Powered by Labrador CMS