Tigers guldduo. BK Tigers Dino Martinovic och Jennifer Salavia tog båda guld på ungdoms-SM. ”Den bästa match jag gått”, sa Jennifer om sin finalseger. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Succé på hemma-SM för BK Rapid och BK Tiger

Västeråsklubbarna gick på knock på hemma-SM under helgen. Tre guld och ett silver blev facit på USM-JSM för BK Tiger och BK Rapid. – Vi är jättenöjda med hela arrangemanget, säger BK Tigers Hotan Haghighatgoo.

Publicerad

Totalt ett 60-tal boxare kom till start under tredagarsevenemanget på World Class Arena längst upp i Punkt.

För första gången gjorde Västerås två boxningsklubbar Tiger och Rapid gemensam sak och arrangerade SM för ungdom och junior tillsammans.

– Tillsammans är vi starka, säger Rapids Alexander Wennerstens med ett leende. Vi har samarbetat på andra sätt tidigare också, men första gången vi arrangerar en tävling ihop.

– Det känns jättebra att kunna göra det här ihop. Det har varit hur lyckat som helst, på lördagen var det helt fullt med folk här uppe, säger Hofar och Hotan Haghighatgoo från BK Tiger.

Tävlingsmässigt blev det också en stor succé för hemmaklubbarna.

Sammanlagt tre guld och ett silver – och då ska man ha i åtanke att endast fem lokala boxare kom till start på grund av de nya, tuffare regler för att få tävla på SM-nivå.

BK Tigers enda tjej under SM-helgen, Jennifer Salavia som Västerås Tidning skrev om inför tävlingarna, hade höga mål – och de infriades. Trots att 16-åringen tvingades gå upp i viktklass blev det guld i ungdom 54 kilo.

– Hon tävlar normalt i 50 kg, men fick nu gå upp till 54. Fyra kilo är mycket i boxning, säger en imponerad coach Hotan Haghighatgoo.

Jennifer själv var mycket nöjd med sin insats, klar finalseger mot Rebecca Larsen, IK Ymer.

– Det är den bästa match jag gått i min karriär. Jag har tränat för det här sedan förra årets SM när jag förlorade finalen.

Hur var det att tävla på hemmaplan?

– Jättekul med allt stöd från vänner och familj.

Nästa stora mål för Jennifer är Golden Girl i Borås i februari, dit boxare från 20 olika länder kommer.

– Det ska jag träna hårt för nu, säger Jennifer, som tar klivet upp som junior nästa år.

Ett år äldre Claudia Özgun, från BK Rapid, infriade också förväntningarna. Hon vann övertygande junior 69 kg efter en solklar finalvinst över BK Hammarens (Sandviken) Alexandra Romlin.

– Det var mitt första SM-guld, känns bra att ta det på hemmaplan, säger Claudia som satsar hårt på sin sport.

– Jag ska gå klart skolan först (1,5 år kvar på Widénska i Västerås), sen vill jag försöka satsa heltid på boxningen.

På killsidan blev det också ett guld som stannade kvar i Västerås.

BK Tigers Dino Martinovic, 15, vann ungdomsklassen 52 kilo efter att på ett övertygande sätt besegrat Kalmarboxaren Noah Norby i finalen.

– Jag har blivit bortdömd mot honom nån gång tidigare, men nu gick det bra. Väldigt skönt och jag vill tacka alla som stöttat mig, mina coacher och klubbkompisar, säger den färska SM-vinnaren.

Den sista hemmamedaljen bärgade BK Rapids William Gustafsson. Han hade guld i sikte, men fick nöja sig med silver i den tyngsta juniorklassen, 75 kilo. Där blev nämligen Hammarbys Ali Amanullah Yousufi för svår och vann med domarsiffrorna 4–1.

Powered by Labrador CMS