Hemmabrottaren Marlon Jensen segrade i Mälarcupen. Till höger en genrebild från tidigare år.

Stora hemmaframgångar för VBK i succéartat Mälarcupen – 14-årige talangen segrade

Västerås Brottarklubbs jättearrangemang lockade 800 brottare.

Publicerad

Hemmabrottaren Marlon Jensen fick kliva högst upp på prispallen när Mälarcupen avgjordes i Västerås Arena förra helgen. Han gjorde det i viktklassen 57 kg och i klassen GR14. 

14-årige VBK-talangen inledde med en klar seger i första matchen. Sen blev det tuffare fram till finalen. Men efter tre fallsegrar var Marlon Jensen framme i finalen mot Finlands Tahir Albayrak. Det var första gången som de ställdes mot varandra. 

– Brottningen kändes bra hela vägen och jag hade bestämt mig att ta guldet på hemmaplan. Jag var faktiskt aldrig orolig under finalen. Det är speciellt att brottas i Västerås och med det stödet, säger Mälarcupsvinnaren i ett pressmeddelande från VBK. 

Han har radat upp segrar under året och spås en framgångsrik karriär. 

– Brottning handlar om träning och åter träning. Det är en tuff sport som passar dem som vill underkasta sig just träningen. Det finns inga genvägar. Marlon är ett bra exempel på det. Han tränar flitigt. Och med det kommer framgångar och resultat, säger tränaren Khalid Kerchiyev. 

Närmast nu kommer Marlon Jensen att åka till Norge och ställa upp i Kolbotn cup. 

– Det är, precis som Mälarcupen, en stor internationell tävling. Det ska bli intressant att se Marlon på mattan där, fortsätter Khalid Kerchiyev. 

Årets Mälarcupen blev en succé som lockade till sig närmare 800 brottare från sju länder. För hemmaklubben Västerås BK blev det många framskjutna placeringar. Förutom Marlons guld blev det flera medaljer i de yngre åldersklasserna. 

– Det är ett bra kvitto på att vi har många framtidslöften. Det bådar gott inför kommande säsonger, säger tävlingsledare Christer Persson.

Redan nu har arbetet inletts med 2024 års upplaga. 

– Då satsar vi ännu större och målsättningen är att få hit ännu fler brottare. Det är en av Europas största tävlingar, i Sverige är vi störst. Vi kommer fortsätta sätta Västerås på brottarkartan i världen, avslutar Persson. 

Powered by Labrador CMS