Poliskamp. Västmanlandspoliserna i ljusblått under en match mot poliserna från Linköping.

Stor polisinsats på Rocklunda – gjorde upp på innebandyplanen

Ett stort gäng skjutglada poliser har i veckan träffats i Västerås. Men den här gången var det inte bovar som jagades – utan guldet i Polis-SM i innebandy.

Publicerad

Eftersom innebandyn vanligtvis är befriad från huliganer är poliser en relativt ovanlig syn i innebandyarenan.

Men när polis-SM kom till Västerås fylldes hallen av poliser. Många var träningsklädda – men även nyfikna kollegor i uniform hade tagit sig dit för att heja.

Totalt ställde 13 lag på herrsidan och 9 i damklassen upp i den minst sagt prestigefyllda turneringen som spelades i Mälarenergi Arena.

Fick ta semester

Vanligtvis arrangeras turneringen årligen, men på grund av pandemin har det varit uppehåll under några år. Och när det nu var dags för återstart hamnade lotten på Västmanland för att stå för arrangemanget.

– Det är jätteroligt. Det är massor att rodda i, men det är det värt. – och det är skönt att vara på hemmaplan, säger Pelle Nellberg från Västeråspolisens IF som är tävlingsledare för arrangemanget.

Trots att turneringen heter Polis-SM så är det inte polismyndigheten som bekostar arrangemanget. För att få delta behöver spelarna vara medlemmar i polisens idrottsföreningar – och det är deltagarna själva som bekostar sin medverkan.

– Spelarna behöver till och med ta semester för att vara med, förklarar Pelle Nellberg.

Sportsligt gjorde båda Västmanlandslagen bra ifrån sig. Herrarna, som bland annat hade spelare från Västerås innebandy, Skälby IBK och Köping IBK i laget, slutade tvåa i sin grupp men blev sedan utslagna av favoriterna Stockholm i kvartsfinalen.

För damerna gick det ännu bättre. De tog sig hela vägen fram till semifinal där det tyvärr blev förlust mot Göteborgspoliserna.

Taktiksnack. Västmanlandspolisernas damer taggar igång inför lagets match mot Gävle.
Powered by Labrador CMS