Faceoff Sweden i Västerås Arena bjöd på stor show.

Stor gymnastikshow i Västerås Arena

Västerås Arena var fylld av spänning och entusiasm när professionella gymnastikutövare bjöd på stor show inför hänförda åskådare.

Publicerad Senast uppdaterad

Hög basmusik, en stor ljusshow och flammande lågor satte scenen för en stor gymnastisk upplevelse för andra året i rad i Västerås, med Västerås Gymnastikförening som lokal partner.

Faceoff hålls i både Danmark, Norge och Sverige och samarbetar med en rad partners (som VGF i Sverige) samt en hel del frivilligarbete för att sprida passionen för gymnastik, och sätta den i en helt ny, lättbegriplig och underhållande miljö.

”Uppdraget är att skapa den största gymnastikturneringen i världen, skapa en ny miljö för idrottare där de kan utveckla och förbättra sina färdigheter och passion inom sporten, att öka intresset för barn och unga att träna gymnastik i samhällen, och ge publiken en stor gymnastisk upplevelse. Faceoff bryter med traditioner och levererar en stor, professionell show där allt kan hända”, skriver VGF i ett pressutskick.

Team Jylland från Danmark vann klassen crew efter en rafflande kamp med Team Navigators från Portugal.

Både barn, unga vuxna, vuxna och den äldre generationen hade dykt upp till lördagens två spännande tävlingar i Västerås Arena. Några av dem var redan fans, och några hade ingen aning om vad de kunde förvänta sig. 

De kvinnliga och manliga individuella gymnasterna var från både Sverige, Danmark, Italien, Finland och Azerbajdzjan. De visade upp en gymnastisk nivå som förmodligen aldrig tidigare skådats i Sverige. 

Med ett överflöd av vändningar, rotationer, grymhet och eldkanoner blåste de begåvade atleterna bort arenan. 

Finskan Julia Jokinen vann på damsidan Herrarnas vinnare blev Tofig Aliyev från Azerbajdzjan.

”En av volterna som Tofig gjorde var en kvadrupel, alltså fyra volter före landning, helt makalöst!”.

Den andra tävlingen var lagtävlingen med lag från Danmark, Sverige och Portugal som deltog. 

”Här tävlade lagen med 10-12 gymnaster mot varandra i innovativa, vilda och underhållande discipliner där talang, showmanship och grymhet höll publiken på kanten av sina stolar. Det var en tävling fullspäckad med höga hopp, många volter, bra underhållning och publik som fick ta både selfies och autografer med de duktiga atleterna efteråt”, skriver VGF.

Faceoff återvänder till Sverige 2024 för ett ännu större event.

Powered by Labrador CMS