Amanda Zahui, västeråsaren Fredrik Engstöms favoritspelare. Foto: Mostphotos/Anna Rytterbrant

Startar upprop på sociala medier: Efterlyser stjärnans basketlinne

Västeråsaren Fredrik Engström älskar basket och favoritspelaren heter Amanda Zahui. Men när han skulle beställa ett linne från hennes klubb upptäckte han att det inte fanns linnen för män. Nu startar han ett upprop för att få klubben att tänka i nya banor.

  • Publicerad 15:26, 1 jul 2019

Just nu spelas basket-EM i Riga och på måndagskvällen väntar åttondelsfinal mot hemmanationen Lettland.

En av Sveriges stora stjärnor heter Amanda Zahui och spelar till vardags i klubben New York Liberty.

Västeråsaren Fredrik Engström spelar själv basket flera gånger i veckan och har Amanda Zahui som sin favoritspelare. Men när han skulle köpa ett basketlinne från hennes hemmaklubb upptäckte han att det inte fanns några linnen för män.

Han tog kontakt med klubben och påpekade detta, och nu uppmanar han andra killar att göra samma sak, via ett inlägg i sociala medier.

– Tycker det är grymt tråkigt att man inte kan reppa (slang för att representera, reds anm.) Amanda på basketplanen, skriver han bland annat.

Nu är förhoppningen att upproret ska leda till en förändring, och att fler killar ska höra av sig till New York-klubben.

– På några dagar har jag hittat 50 personer som skulle vilja ha ett linne, vilket jag hoppas kunna påverka klubben, säger Fredrik Engström.

Här är Fredrik Engströms inlägg i sin helhet.

"Just nu spelar min favorit-basketspelare Amanda Zahui EM för Sverige, som pågår i Lettlands huvudstad Riga. Ja ni läste rätt min favoritspelare är inte en man och spelar inte i NBA utan i damernas WNBA. Häromdagen blev jag dock lite besviken när jag ville köpa ett basketlinne från hennes klubb New York Liberty. Det visade sig att det inte fanns några linnen för män. Något jag nu skrivit och påpekat till klubben. Tycker det är grymt tråkigt att man inte kan reppa Amanda på basketplanen. Därför tänkte jag kolla om det finns fler män än jag som skulle vilja representera damernas Zlatan Ibrahimović som är en av få svenskar som ens spelat i WNBA. Där hon dessutom gör sin femte och hittills bästa säsong? Om du liksom jag vill ha ett basketlinne för män med hennes namn och nummer från New York Liberty. Droppa en kommentar här nedan och skriv gärna till klubben så kanske det blir verklighet. Join the movement!"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING