Amanda Zahui, västeråsaren Fredrik Engstöms favoritspelare. Foto: Mostphotos/Anna Rytterbrant

Startar upprop på sociala medier: Efterlyser stjärnans basketlinne

Västeråsaren Fredrik Engström älskar basket och favoritspelaren heter Amanda Zahui. Men när han skulle beställa ett linne från hennes klubb upptäckte han att det inte fanns linnen för män. Nu startar han ett upprop för att få klubben att tänka i nya banor.

Publicerad

Just nu spelas basket-EM i Riga och på måndagskvällen väntar åttondelsfinal mot hemmanationen Lettland.

En av Sveriges stora stjärnor heter Amanda Zahui och spelar till vardags i klubben New York Liberty.

Västeråsaren Fredrik Engström spelar själv basket flera gånger i veckan och har Amanda Zahui som sin favoritspelare. Men när han skulle köpa ett basketlinne från hennes hemmaklubb upptäckte han att det inte fanns några linnen för män.

Han tog kontakt med klubben och påpekade detta, och nu uppmanar han andra killar att göra samma sak, via ett inlägg i sociala medier.

– Tycker det är grymt tråkigt att man inte kan reppa (slang för att representera, reds anm.) Amanda på basketplanen, skriver han bland annat.

Nu är förhoppningen att upproret ska leda till en förändring, och att fler killar ska höra av sig till New York-klubben.

– På några dagar har jag hittat 50 personer som skulle vilja ha ett linne, vilket jag hoppas kunna påverka klubben, säger Fredrik Engström.

Här är Fredrik Engströms inlägg i sin helhet.

"Just nu spelar min favorit-basketspelare Amanda Zahui EM för Sverige, som pågår i Lettlands huvudstad Riga. Ja ni läste rätt min favoritspelare är inte en man och spelar inte i NBA utan i damernas WNBA. Häromdagen blev jag dock lite besviken när jag ville köpa ett basketlinne från hennes klubb New York Liberty. Det visade sig att det inte fanns några linnen för män. Något jag nu skrivit och påpekat till klubben. Tycker det är grymt tråkigt att man inte kan reppa Amanda på basketplanen. Därför tänkte jag kolla om det finns fler män än jag som skulle vilja representera damernas Zlatan Ibrahimović som är en av få svenskar som ens spelat i WNBA. Där hon dessutom gör sin femte och hittills bästa säsong? Om du liksom jag vill ha ett basketlinne för män med hennes namn och nummer från New York Liberty. Droppa en kommentar här nedan och skriv gärna till klubben så kanske det blir verklighet. Join the movement!"

Powered by Labrador CMS