Sofi Flink tog silver med smak av guld när SM i friidrott inleddes i Uppsala på fredagen. Foto: SVT Play

Sofi Flink tog silver i SM-comebacken

Sofi Flink var idag tillbaka i mästerskapssammanhang. När SM i friidrott inleddes i Uppsala på fredagen tog den skadeförföljda spjutkastaren från Hallstahammar silver – med guldsmak. – Jag är nöjd fast ändå inte, sa Flink till SVT efter finalen.

  • Publicerad 17:58, 14 aug 2020

Efter ett starkt comebackår 2018 med bland annat sitt längsta kast på fem år (60,59) som gav en EM-biljett samt Finnkamps- och SM-seger blev 2019 spolierat på grund av den axelskada som plågat 25-åringen under flera år.

I februari i år återupptog Sofi Flink träningen, men när säsongen blev som den blev i coronatider har hon inte velat stressa fram några resultat.

Med blott en tävling i ryggen före SM på nybyggda Uppsala friidrottsarena och ett blygsamt årsbästa under 50 meter var det inte många som hade räknat med att Hallstatjejen skulle vara med och utmana isländska storfavoriten Ásdís Hjálmsdóttir om guldet.

Men så blev det. Med ett kast på 55,10 meter i den femte omgången tog Västerås FK-kastaren över ledningen och hade korn på sitt femte SM-guld.

Den rutinerade 34-åringen Hjálmsdóttir kontrade dock direkt med ett kast på 57,27, som också skulle visa sig bli guldkastet.

Men hade Flinks sista kast – hennes längsta men icke godkända kast i tävlingen – bara hållit sig innanför kastsektorn hade ordningen kunnat vara den omvända i resultatlistan.

– Jag hade sagt till mig själv att om jag kastar 58 meter är jag nöjd och det blev ju tydligen det där sista kastet som gick utanför. Så jag är nöjd fast ändå inte, sa Sofi Flink i SVT:s sändning efter spjutfinalen.

Nästa tävling för Flink – som fortfarande är svensk rekordinnehavare med sitt 61,96-kast från Moskva-VM 2013 – är ännu inte spikad. Det är fortfarande osäkert om det blir någon Finnkamp i år eller inte, besked väntas nästa vecka.

Västerås Friidrottsklubb hade ytterligare en representant med i spjutfinalen. Maja Gustavsson slutade sjua efter en fin tävling med ett bästakast på 46,25, strax under sitt personliga rekord.

SM-tävlingarna pågår under hela helgen och Västeråsklubben har flera medaljaspiranter i truppen som totalt omfattar 16 aktiva. Bland de starkaste Malin Otterling Marmbrandt i längd och tresteg.

Sofi Flink efter sin SM-comeback som gav ett silver med mersmak. Foto: Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

EXTRA: ACC varslar samtliga anställda

Vd Tobias Hultberg: ”Tungt hjärta” Västerås kongress- och mötesjätte Aros Congress Center varslade idag samtliga medarbetare. Uppsägningarna kommer att verkställas redan i morgon.tisdag 12/1 15:35

13 konkurser i Västmanland i december

Färre än samma månad året innan Under den senaste månaden rapporterades något färre konkurser i Västmanlands län än under motsvarande tid i fjol. Det visar ny statistik från UC.onsdag 6/1 13:24

Nya lagar och regler från 2021

Sverige lämnar 2020 bakom sig och går in i 2021. Många nya lagar har trätt i kraft under 2020 på grund av pandemin, men annars är allt som vanligt, från och med 1 januari 2021 träder nya lagar i...lördag 2/1 9:20

Arbetslösheten ökar betydligt i Västerås

Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar på en uppgång i arbetslöshet i Västerås kommun. Även i hela Västmanland stiger arbetslösheten.måndag 14/12 20:08

SMAKFULLT

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING