Grönvit igen. Viktor Granath utsågs till Superettans bästa spelare 2022 efter målrekord. Nu är han tillbaka i VSK.

Skyttekungen Granath återvänder till VSK: ”Det kommer att bli väldigt häftigt” 

Pang, pang, pang. Skyttekungens återkomst. Viktor Granath är tillbaka i Grönvitt.

Publicerad Senast uppdaterad

På fredagen stod det klart att Halmstads BK och VSK Fotboll är överens om en permanent övergång av Viktor Granath, skriver VSK på sin hemsida. 30-åringens nya grönvita kontrakt sträcker sig över 1.5 år – lika lång tid som han varit borta från klubben efter sin succésäsong där han utsågs till Superettans bästa spelare och slog tidernas målrekord på 24 fullträffar.

I VSK återförenas han nu med ett flertal gamla lagkompisar, inte minst Daniel Ask som också återvänt till VSK.

Med det trycket som växt fram på läktaren sen jag var här sist – det kommer att bli väldigt häftigt!

”Först och främst ska det bli väldigt roligt att komma tillbaka till staden, jag har goda minnen från tiden i Västerås både på plan och utanför. Sen att återvända till VSK ska bli väldigt spännande, träffa gamla lagkamrater men även nya. Och att dessutom få att springa ut och spela på Hitachi i Allsvenskan kommer bli otroligt inspirerande. Med det trycket som växt fram på läktaren sen jag var här sist – det kommer att bli väldigt häftigt!”, säger Granath till klubbens hemsida.

VSK-managern Kalle Karlsson:

”Vi har letat efter en offensiv förstärkning och nu är vi väldigt glada över att vi har landat den här dealen där vi får hälsa Viktor välkommen tillbaka till Grönvitt. Alla vet vad han gjorde för oss för två år sedan, nu hoppas vi att han kan ge oss ytterligare spets där framme”.

På lördagen blev det även klart att Viktor Granaths yngre bror Gustav Granath ansluter till VSK som free transfer med ett kontrakt som sträcker sig säsongens slut. Backen kommer närmast från Vejle BK i danska Superligan och är en viktig förstärkning till förvaret när resen Alex Douglas av allt att döma ser ut att försvinna utomlands.  

Tidigare i veckan förstärkningen under samma vecka inför den allsvenska omstarten på måndag hemma mot Häcken. Tidigare i veckan lånades Hammarbys Abdelrahman Boudah in för resten av säsongen. 

Powered by Labrador CMS