Västerås racingtalang Emil Skärås har gjort stora framsteg under de fyra race han kört i Porsche Carrera Cup Italia. I helgen kom toppresultaten hittills – en tredjeplats i Misano. Foto: Pressbild

Skärås på pallen i Porsche Carrera Cup Italia

Västeråsaren Emil Skärås behövde bara fyra race på sig för att nå säsongens stora mål i sin nya satsning Porsche Carrera Cup Italia. – Wow, utbrast 22-åringen efter den överraskande pallplatsen i Misano.

Publicerad

Otroligt häftigt att se de framsteg vi gjort på så kort tid

Efter fjolårets EM-guld i karting och bronspengen i World Cup har Emil Skärås till i år sadlat om och tagit steget fullt ut till banracing.

Västerås racingäss gjorde i slutet av juni klart med en körning för italienska stallet Ombra Racing och serien Porsche Carrera Cup Italia. Med målet att nå pallen i klassen 911 Gt3 Cup under säsongen.

Redan under den andra tävlingshelgen nåddes målet.

I Misona på den italienska östkusten strax utanför Rimini kom fullträffen i den blågula Porschen.

Skärås körde visserligen i mål som fyra, men flyttades upp ett hack då vinnaren fick ett tidstillägg för felaktig omstart.

– Wow! Lite tur ska man också ha, men otroligt häftigt att se de framsteg vi gjort på så kort tid, säger Skärås i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Alla var jäkligt nöjda och det var så otroligt kul! Jag lyckades hålla mig kall och tog vara på mina chanser, trots att det kändes som krig ute på banan.

Han gjorde för första gången en riktigt bra start och behöll sedan farten från lördagens race som hade gett en åttondeplats.

Nästa racehelg är den 28–30 augusti på klassiska banan Imola.

Västeråsaren Emil Skärås känner sig redan hemmastadd i täckt bil och i Misano blev det en pallplats i den blågula Porschen. Foto: Pressbild
Powered by Labrador CMS