Felicia Nilsson med sina medaljer från hemma-USM i februari. Nu kan hon lägga nya medaljer till samlingen.
Felicia Nilsson med sina medaljer från hemma-USM i februari. Nu kan hon lägga nya medaljer till samlingen.

SK Pollux-löftet Felicia Nilsson tog nya SM-medaljer

I slutet på februari blev det tre guld och ett silver på ungdoms-SM i hemmahallen. Nu har SK Pollux-löftet Felicia Nilsson slagit till igen – med två brons på junior-SM i Karlstad.

Publicerad Senast uppdaterad

SM i Karlstad för juniorer och seniorer blev historiskt som den första tävlingen inomhus i Sverige på en 400-metersbana.

Västeråsskrinnaren Felicia Nilsson trivdes. Efter hennes storslam på USM blev det nu dubbla brons i konkurrens med äldre motstånd för 16-åringen.

Medaljerna togs på sprintdistanserna 500 och 1000 meter.

På 500 var hon ytterst nära silvret, endast fyra hundradelar med sitt nyputsade klubbrekord på 46,06.

Så här skriver hon själv i ett mejl till Västerås Tidning om mästerskapet:

”Det var kul att årets SM gick på Sveriges första 400-metersbana inomhus. Var inte i så bra form inför tävlingen, men trots det gick det bra på 500 m med en bronsmedalj, ett nytt Sverige PB och lite putsning på klubbrekordet. 1000 m kändes inte lika bra men det resulterade i en ytterligare bronsmedalj och dagen i det hela kändes okej. Hade från början tänkt köra hela SM-helgen men valde att åka på en danstävling på lördagen för att försöka ranka mig till EM och VM i höst”.

Under våren har dubbelidrottande Felicia varit nere i nederländska Heerenveen och tävlat i internationella stortävlingen Viking Race, där hon nu tagit kvaltiden till Junior World Cup som ligger på 45,00 (44,97).

Under SM-tävlingarna i Karlstad tog Felicias klubbkompis och bror Oskar Nilsson silver i sprintkombinationen efter fina insatser på 500 och 1000 meter. Han har även legat på läger med norska laget ”Team Sprint” i Calgary i en månad för att försöka nå kvaltider till senior World Cup.

”Jag tog mig inte dit, men nu är det bara att jobba hårt under sommaren för att ta mig närmare under nästa säsong”, skriver han.

Powered by Labrador CMS