Emma Ricatti och Vilma Ósk Ekstedt får landslagsuppdrag efter lyckade JSM-insatser.
Emma Ricatti och Vilma Ósk Ekstedt får landslagsuppdrag efter lyckade JSM-insatser.

Simhopparna från Västerås på blågult uppdrag efter lyckade JSM-insatser 

Här är Västeråsduon som hoppade starkt på JSM. Och landade i juniorlandslaget. VGF:s Emma Ricatti och Vilma Ósk Ekstedt blir blågula efter helgens lyckade insatser i Malmö.

Publicerad Senast uppdaterad

Under helgen hade Västerås Gymnastikförening Simhopp tre deltagare på plats i Malmö för SM och JSM – Emma Ricatti, Vilma Ósk Ekstedt och Greta Hiller.

Första dagens tävlingar resulterade i två finalplatser på 3 meter.

Emma Ricatti och Vilma Ósk Ekstedt gick vidare från försöken och väl där förbättrade Emma sin 8:e plats till en stilig 4:e och Vilma hamnade nia. VGF:s tredje deltagare Greta Hiller missade finalen. 

Dagen avslutades med synchro 3 meter där Emma och Vilma hoppade till sig en bronsmedalj.

På 1-meterssvikten dagen efter gick samma duo till final. Emma pressade de äldre tjejerna om medaljer både på JSM och SM men fick till slut nöja sig med 4:e plats både i JSM och SM.

Vilma förbättrade sitt resultat med 30 poäng och slutade åtta i finalen medan Greta Hiller missade final med ytterst liten marginal.

Resultaten på tävlingarna medförde att både Emma Ricatti och Vilma Ósk Ekstedt Vilma blev uttagna till juniorlandslaget som tävlar i 8-nationers i italienska Turin i mars.

Emma Ricatti fick även med sig ett SM-silver i mixsynchro från mästerskapet, i par med Melker Tiger från Stockholmspolisen.

Powered by Labrador CMS