Slutspelsredo. På långfredag inleder Rönnbydamerna årets slutspel med kvartsfinal 1 mot Falun i hemmaborgen. Det första slutspelet på nästan tio år för nygamla tränaren Pelle Alvin.

Rönnbys guldtränare redo för första slutspelet på nio år: ”Lite ringrostig …”

I morgon långfredag inleds slutspelsallvaret för Rönnby. Med en nygammal guldtränare vid rodret. ”Jag har försökt bidra med glädje och energi”, säger Pelle Alvin.

Publicerad

När tidigare tränaren Andreas Harnesk i slutet av februari fick sparken hörde Rönnby av sig till sin gamla guldtränare.

– Det kom snabbt. Men det var bara att prata lite med familjen och sen inget att tveka på. Jag har starka känslor för klubben, säger Alvin.

Vad känner du att du har bidragit med sedan du kom in i laget? 

– Innebandy kan de ju redan spela, tjejerna. Det har väl mer handlat om att bidra med energi och glädje. Och slipa på några detaljer. Inga konstigheter egentligen.

– Det gäller att göra det bästa med kort varsel. Men jag är heller inte ensam, jag har Emma (Hellberg) och Karro (Widar) med mig också – vi gör det här tillsammans i båset.

Det hann bli fem matcher under grundserien med facit fyra segrar och en förlust.

Hur har det varit?

– Lite ringrostigt, haha. Jag har ju inte stått i båset på den här nivån på … ja, vad blir det nu … nio år. Men det är fantastiska tjejer och fantastiskt kul och stimulerande att vara tillbaka.

Ja, det var efter den förlorade SM-finalen mot Kais Mora i Globen 2015 som parterna skildes åt efter 2,5 säsong.

Men nu liksom när du anslöt 2013 kom du in sent på säsongen. Då slutade det med SM-guld – måste vara ett gott tecken?

– Hehe, ja det där har jag fått höra några gånger nu … Och visst, bollen är ju rund. Men först är det Falun som gäller!

Ja, för Tigers val föll på just Falun.

Ni hade även Gotlandsklubben Endre att välja på, varför blev det Falun? 

– Både Endre och Falun är två bra och jämna lag. Vi kände väl lite med resorna att det var ett bättre val. Sen har vi en seger nyligen borta mot Falun när jag stod i båset.

Vad krävs för att ta klivet vidare till semifinal?

– Det är mycket upp till oss själva och vår prestation. Hittar vi vårt eget spel och har bra energi och kommer upp i vår normala prestation, då slår vi Falun i bäst av fem matcher.

Hur kul ska det bli att kliva in i slutspelet? 

– Det är alltid kul med slutspel. Det blir en nerv i det hela som är svår att jämför med något annat. Det går upp i tempo, tuffare närkamper, och för spelarna är det som att spela sitt sista byte hela tiden.

Match 1 spelas i Mälarenergi Arena på långfredag med avslag 13.00.

– Det vore otroligt roligt om de kommer mycket folk och stöttar tjejerna, det är de verkligen värda, säger den nygamla guldtränaren Pelle Alvin.

Powered by Labrador CMS