Gott om hemmahopp. Här är de 38 hemmasimmare som kom till start på Västerås Meet 2022. Till i år har antalet vuxit till rekordmånga 59 VSS-are.

Rekordmånga hemmasimmare
deltar i helgens Västerås Meet

Västerås Simsällskap förbereder sig för klubbens största tävling nu till helgen. Västerås Meet lockar närmare 400 deltagare – varav rekordmånga hemmasimmare. ”Vi har gjort en satsning på de yngre grupperna och nu ser vi ett resultat av det”, säger klubbens huvudtränare Leo Sandberg.

Publicerad Senast uppdaterad

Breddtävlingen Västerås Meet den 23–24 mars är för simmare från 13 år upp till seniorer.

VSS:s största kvinnliga stjärna på hemmaplan (Edith Jernstedt och Hannah Brunzell pluggar och simmar fortfarande i USA), landslagssimmaren Elvira Mörtstrand, är på plats.

– Vi har inte sett till henne så mycket i år eftersom hon varit iväg på landslagsläger, det är kul att hon tävlar på hemmaplan nu, säger Leo Sandberg.

Annars gläds han mest åt att den satsning klubben inledde för ett par, tre år sedan på de yngre grupperna börjar bära frukt.

Rekordmånga 59 grönvita simmare hoppar i hemmabassängen under helgens Västerås Meet. 

– Vi har varit lite tunna i åldersgruppen 15–17 år och bestämde oss därför för en satsning och breddning på de yngre grupperna för att fylla på. De har börjat bli äldre och finns därför nu med på Västerås Meet där deltagarna är från 13 år och uppåt.

Efter förra årets strul med bassängen – som gjorde att VSS bara hade fyra banor att tillgå och kraftigt tvingades reducera startfältet – är dessutom den totala deltagarsiffran tillbaka på en hög nivå. 

Totalt är 394 simmare från främst mellersta och norra Sverige anmälda till tävlingen och gör tillsammans 1 900 starter.

– Det är kanske något färre än vad det har varit, en orsak är att det går en större tävling i Linköping samma helg, säger Leo Sandberg, och tillägger:

– Men det känns jättekul att det blir ett stort startfält och vi kommer för första gången att utnyttja alla tio banor som vi har kapacitet att göra.

Tävlingarna inleds lördag morgon 9.00 och avslutas på söndag kväll.

Det är fri entré till tävlingarna.

Powered by Labrador CMS