Först SM – sedan pappa. Robert Starö, tävlandes för arrangörsklubben VMS, hoppas hinna genomföra SM-deltävlingen nästa lördag innan det är dags att bli pappa för andra gången. Foto: Jan Cermenius/VMS

Rallycrosseliten kommer till Västerås nästa lördag

Nästa lördag 15 juni rullar den svenska rallycrosseliten in till Västerås motorstadion för en SM-deltävling igen. En som har anledning att hålla extra hög fart är hemmaföraren Robert Starö. – Vårt andra barn är beräknat att komma dagen efter. Det kan bli tajt, säger han med ett flin.

Publicerad

Norrlänningen Robin Starö flyttade ner till Västerås för ett antal år sedan. Numera bor han i Sala, men skrev till i år på för Västerås motorsällskap.

Därmed blir det nästa lördag premiär i SM-sammanhang under VMS-flagg för Starö när han hoppar i sin BMW E36 för att tävla i den sett till deltagarantal största klassen, RM 2150.

– Det är en bra klubb och en omtyckt och jättefin bana. Det finns bara fördelar att köra för VMS, säger han.

Förhoppningsvis går det också bättre på hemmabanan än det gjorde i SM-premiären i Haninge.

– Där förstörde en svartflagg i sista kvalomgången allt. Jag hade tagit mig till semifinal annars, låg femma–sexa inför sista.

Nu siktar Robin Starö på revansch.

– Jag startar alltid med viljan att vinna, det är därför man håller på.

Och det finns goda förutsättningar för att det kommer att gå undan i kurvorna för norrlänningen. Till dagen efter, den 16 juni, är nämligen han och fruns andra barn beräknad.

– Det kan bli lite tajt, haha. Får väl hoppas jag hinner åka klart, säger Robin Starö.

Till Västeråstävlingen, den andra av totalt fem deltävlingar i årets SM-serie, kommer givetvis också 2017 års mästare Niclas Härdevik Norström.

Kolbäckssonen gör det som sexa i sammandraget efter en inte rakt igenom lyckad SM-premiär.

Analysen efter Haninge är kort och koncis:

– Tempot fanns där. Men det var svårt att få till starterna.

Det tog stopp i semifinalen.

Nu siktar Härdevik Norström högre, på banan han kan väl och där han säkrade sitt rallycrosslivs största triumf för knappt två år sedan.

– Det är en bana jag gillar och givetvis går vi för seger. Målet är att vinna totalt i år igen även om det blev lite tuffare efter Haninge.

Men han ser ljust på fortsättningen av SM-serien.

I fjol var han med och slogs om guldet i den stenhårda 2400-tabellen (endast fyra poäng skiljde ettan Rasmus Olsson från fyran Härdevik Norström till slut) – detta trots att han ”nollade” i premiären.

– Och i år är det dessutom en deltävling till så förutsättningarna är ju trots allt klart bättre än i fjol på det sättet, säger MSK Hammaren-föraren med ett flin.

Konkurrensen i toppen är dock minst lika hård som i fjol.

– Det känns till och med tuffare. Så det blir att ta i tills man kräks på lördag. Men jag gillar det, när det gäller som mest, säger Niclas Härdevik Norström.

Ett par dagar innan anmälningen stängde var totalt 62 förare anmälda. En av dessa var MSK Hammarens Fredrik ”Fidde” Avelin, SM-tvåa ifjol, som inte var med i premiären i Haninge men som nu verkar ha fått ordning på sin Lexus-motor.

Arrangören räknar med att totalt omkring 80-talet ekipage kommer till start i de fem klasserna.

Robin Starö i sin BMW E36. Foto: Janne Cermenius/VMS
Niclas Härdevik Norström under SM-premiären på Högstabanan i Haninge. Då missade Kolbäckssonen final – revanschläge i Västerås 15 juni. Foto: Magnus Andersson

Resterande SM-program

15/6: Västerås Motorstadion

23/7: Lycksele Motorstadion

28/7: Kalix Motorstadion

31/8: Final Höljes Motorstadion

Powered by Labrador CMS