Slutspelsdags. VSK-damerna, med poängligavinnaren Charlotte Selbekk i spetsen, inleder slutspelet 2024 med kvartsfinal 1 borta mot Rättvik på onsdag.

Poängdrottningen Selbekk inför VSK:s slutspelsstart: ”Vi har något bra på gång”

Serielunken är över – i morgon onsdag inleder VSK:s bandydamer slutspelet uppe i Rättvik med kvartsfinalmatch ett. ”Det gäller att gilla det för att lyckas”, säger lagkaptenen Charlotte Selbekk.

Publicerad

Kvartsfinalserien mot IFK Rättvik

Kvartsfinal 1:3, onsdag 28 februari, 19.00: Rättvik–VSK
Kvartsfinal 2:3, lördag 2 mars, 13.00: VSK–Rättvik
Eventuell kvartsfinal 3:3, söndag 3 mars, 15.00: VSK–Rättvik

I en eventuell semifinal väntar vinnaren mellan Sandviken och KS Bandy för VSK enligt samma princip med inledande bortamatch följt av två hemmamatcher. Datumen för detta är 6, 9 och 10 mars.

I lördags avslutade VSK seriespelet med en storseger (18–1) uppe i Rättvik.

På samma plats inleder nu serietvåan och fjolårsfinalisten sin resa och stora slutmål mot en ny finalbiljett – på hemmaplan.

– Ja men så är det ju. Det vore konstigt att sikta mot något annat. Men det är mycket jobb kvar för att ta oss dit. Det kommer att vara tufft redan nu och ännu tuffare i en eventuell semifinal (där förmodligen Sandviken väntar), säger VSK-kaptenen Charlotte Selbekk.

26-åringen har gjort en strålande säsong i den grönvita dressen. Efter sex fullträffar och två assistpoäng i serieepilogen säkrade Selbekk segern som hela elitseriens poängdrottning och även vinnare av den totala skytteligan efter 46 mål och totalt 62 poäng på seriens 16 matcher.

Hur värdesätter du det?

– Jag skulle väl ljuga om jag sa att jag inte bryr mig, det är en slags bonus såklart. Men det är alltid lite svårt med individuella utmärkelser i en lagsport. Vi har fått in många duktiga spelare också som bidragit ihop med alla andra medspelare.

Är det din bästa säsong i VSK?

– Ja, sett till papperet är det ju det. Men jag vet inte, det är svårt att jämföra. Jag har en lite ny roll i laget och förändringen har gett en boost så det är klart att det känts bra.

Känslan i laget inför slutspelet i år jämfört med ifjol?

Jag tycker vi känns starkare på alla positioner

– Jag tycker vi känns starkare på alla positioner. Vi har fått jobba en säsong till med ”Lillis” (huvudtränaren Stefan Jonsson) och Emma Hanssons spelidé. Det märks stor skillnad mot när ”Lillis” kom in (inför säsongen 2022/23) mot vart vi är nu. Det känns verkligen som att vi har något bra på gång. Det har vi visat mot Villa, även om det blivit två förluster i serien under säsongen så har det varit två okej matcher. Vi har utvecklats genom hela säsongen.

Vad krävs för att lyckas i ett slutspel nu?

– Först och främst gäller det att vi gillar det. Det handlar mycket om att hitta rätt känsla. Sedan bibehålla vårt spel och försöka stegra så mycket det går, det handlar om att få ut max av varje individ.

Hur kul ska det bli då?

– Det är ju det här man ser fram emot. Vi spelar ju inte jättemånga matcher under säsongen, nu blir det betydligt intensivare och det är det som är så roligt med slutspel. Det blir något nästan varje dag.

VSK-laget tränade måndag och tisdag innan avresa till Rättvik i morgon onsdag.

Powered by Labrador CMS