Ny röst i båset. VIK-tränaren Karl Helmersson är laddad inför sin första gulsvarta säsong. ”Det känns kanon att dra igång”, säger han inför kvällens premiär hemma mot Almtuna.
Ny röst i båset. VIK-tränaren Karl Helmersson är laddad inför sin första gulsvarta säsong. ”Det känns kanon att dra igång”, säger han inför kvällens premiär hemma mot Almtuna.

Nya VIK-tränaren inför kvällens premiär: ”Vi ska vara ett topplag” 

Efterlängtat nedsläpp för VIK i Hockeyallsvenskan i kväll. Med en ny tränare vid rodret. ”Vi ska vara ett topplag”, säger Karl Helmersson.

Publicerad

Karl Helmersson, storebror till gamle VIK-kaptenen Per Helmersson, kommer närmast från tre år hos seriekonkurrenten BIK Karlskoga. 

Kontraktet med VIK är skrivet till 2025.

I en stor Västerås Tidning-intervju med spelarna Jimmie Jansson Lorek och Marcus Bergman förra veckan uttryckte de att det känns som en nystart för föreningen med allt nytt. 

Hur känner du? 

– Det är väl precis som dom säger att det blåser lite nya vindar i föreningen nu. Jag tycker det är positivt när jag kommer in som ny att det är så mycket nytt – alla står på samma blad i boken så att säga. Det finns inget ”så har vi alltid gjort”. Vi startar om på noll och vi gör det tillsammans.

Hur har det varit hittills?

– Jag har haft en riktigt bra första tid, känner mig väl omhändertagen.

Laddad inför premiären?

– Det känns kanon att få dra igång, framför allt efter så många bra prestationer på försäsongen. Det finns mycket bra vi tar med oss in i seriespelet. 

Ni inleder med två raka hemmamatcher, känns det bra?

– Absolut. Det är bara positivt och en möjlighet att visa upp oss från vår bästa sida direkt inför hemmafansen. Brynäs (onsdag 27 september) blir säkert en publikfest. 

Klubbens uttalade vision om SHL, ”Gulsvart2024”, ligger fast – hur känner du inför den?

– Den visionen finns ju där men det är ingenting jag tänker på eller pratar med spelarna om. Vi har vår målsättning att vara ett topplag och ta oss till slutspel, det är vad det handlar om. Sen tar vi det därifrån. Viktigast för oss är att vara ödmjuka och göra jobbet i 52 omgångar, inte börja med att blicka 52 omgångar framåt. 

Årets upplaga av Hockeyallsvenskan ser ut att bli en av de tuffaste någonsin? 

– Ja, men så känns det absolut. Det är bara att kolla på lagen och se vad de gjort historiskt. Det kommer krävas en full insats av oss, avslutar Karl Helmersson.  

Powered by Labrador CMS