Västerås Friidrottsklubbs kanslichef Henrik Astfors på de nya banorna på Arosvallen. ”Det är fina banor som vi är jättenöjda med”.

Nya löparbanorna på Arosvallen på plats när klassikern Gurkspelen arrangeras nästa helg

Här är de nya löparbanorna på anrika Arosvallen. De testas i skarpt läge när det nästa helg är dags för klassikern Gurkspelen igen. ”Blir det bra väder kan det bli riktigt bra tider”, säger Henrik Astfors, Västerås friidrottsklubbs kanslichef.

Publicerad

Turerna för friidrotten i Västerås har varit många.

I väntan på en ny utomhusarena rustas 92-åringen Arosvallen upp för att hålla några år till.

Bland annat har nya löpar- och ansatsbanor för längdhopp, stavhopp och spjut anlagts. Dessutom har en uppfräschning av omklädningsrum gjorts.

– Nu när vi blir kvar här på Arosvallen ett tag hade vi önskat att mer hade gjorts. Nu kommer vi inte att kunna arrangera större mästerskap som vi har ambitionen att göra. Men samtidigt är vi jätteglada för att det mest nödvändiga och akuta har gjorts. Det är jättefina banor vi fått, säger Henrik Astfors.

Nya stolar tar plats på ena sittplatsläktaren på Arosvallen.

När Västerås Tidning var på plats på Arosvallen tidigare i veckan höll representanter från klubben på att montera de närmare 500 nya stolarna på den ena sittplatsläktaren för att de ska komma på plats inför nästa helgs begivenhet – klassikern Gurkspelen hålls för 51:a gången.

– Vi kommer att kunna arrangera en bra tävling nästa vecka. Det ser ut att bli liknande antal starter som förra året trots att vi ligger en vecka senare i år på grund av SM, säger Astfors.

Det inenbär att det blir omkring 1 600 starter i denna breddtävling där allt från åttaårsklasser upp till seniorer ryms.

– Vi kan erbjuda många grenar och det lockar. 

Han tror att de nya löparbanorna och ansatsbanorna kan bidra till bra resultat.

– Blir det bara bra väder också så kan det bli riktigt bra tider och resultat.

Det nästan exploderande Intresset att hoppa stav är tydligt även på Gurkspelen.

– Vi fyller startlistorna. Det blir 30 stavhoppare – damer och herrar – som kommer att tävla.

De får landa i en ny stavhoppsmatta dessutom.

Även ansatsbanorna för spjut (på bilden), längdhopp och stav är nya.
Stavhoppsmattan är också utbytt.
De nya banorna.
Powered by Labrador CMS