VSK föll tungt hemma mot Halmstad i onsdagskvällens Superettanmöte på Iver Arena. Foto: Stefan Lindgren

Ny tung förlust för VSK i Superettan

VSK kom tillbaka från underläge vid två tillfällen när Halmstad BK gästade Iver Arena på onsdagskvällen i Superettan. Men inte en tredje gång. HBK lyckades till slut få med sig samtliga tre poäng hem till Halland och grönvitt därmed inkassera den tredje raka förlusten efter slutsiffrorna 2–3.

Gästerna fick en smakstart på matchen när Thomas Boakye hittade rätt bakom Anton Fagerström redan i den tredje minuten. Skyttekungen Karwan Safari, som varit het de senaste matcherna, kvitterade dock för VSK bara kvarten senare.

I den andra halvlek tog HBK återigen ledningen, på straff.

VSK:s spjutspets Brian Span kvitterade 17 minuter från slutet med sin första fullträff för säsongen, men fick inte bli poängräddare åt ett VSK i poängbehov från sin elfteplats i tabellen.

I stället avgjorde de blåkläddas Alhassan Kamara med sitt 2–3-mål nio minuter före de 90.

Snöpligt för ett starkt kämpande VSK som pressade serietvåan och sånär tog poäng.

Nästa uppgift för VSK: Örgryte i Göteborg på måndag.

Mer om VSK:s första nio omgångar i Superettan som gett nio poäng kan du läsa om i helgens Västerås Tidning.

Några VSK-fans tog chansen att se matchen strax utanför Iver Arena och fick här jubla efter Karwan Safaris 1–1-mål. Foto: Stefan Lindgren