Alicia Brännback har nått nya internationella taekwondoframgångar. Ett mycket starkt brons vid stora Europatävlingen German Open.
Alicia Brännback har nått nya internationella taekwondoframgångar. Ett mycket starkt brons vid stora Europatävlingen German Open.

Ny internationell framgång för Brännback – trea i German Open

Alicia Brännback från Västerås Taekwondoklubb följde upp sitt guld från NM i Finland i januari med ett mycket starkt brons vid Europas största öppna tävling German Open.

Publicerad

Tävlingen som avgörs årligen i Hamburg lockade nästan 600 av Europas bästa utövare och med ett startfält där flertalet EM- och VM-vinnare på plats.

Alicia Brännback tävlade i både individuella klassen där nästan 80 tjejer från Europa deltog och även i parklassen där hon siktade på medalj för tredje tävlingen i rad med sin nya parpartner Måns Dahlgren. I den individuella klassen gick Alicia vidare enkelt till semifinal med tredje högsta poängen, men missade precis finalen med några få hundradelar. Västeråstjejen bekräftar dock med önskad tydlighet sin plats som topp-10 i Europa med det fina resultatet.

Det kändes fantastiskt att slå många av de riktigt erfarna paren från Europa och säkra medaljen

I parklassen gick det däremot ännu bättre och med nästa högsta poäng i semifinalen så vädrade paret Brännback/Dahlgren medalj i finalen. Återigen skruvades nivån upp och när omgången var klar så kunde paret stolt få en bronsmedalj hängd runt halsen som tack för sina insatser.

Alicia skriver i ett mejl till Västerås Tidning:

”Det var givetvis synd att missa finalen individuellt då jag har placerat mig över de flesta tjejerna i finalfältet tidigare, men den stora behållningen och målet för tävlingen var just i parklassen. Efter en hård uppladdning inför German Open tillsammans med Måns så kändes det fantastiskt att slå många av de riktigt erfarna paren från Europa och säkra medaljen. Det ger bränsle för kommande Swedish Open i april och Danish Open i juni.”

På plats fanns också hemmatränaren Michael Brännback som blev inringd i sista sekund då det behövdes domare med internationell licens och behörighet.

Alicia Brännback och Måns Dahlgren i finalen där bronsmedaljen säkrades.
Alicia Brännback och Måns Dahlgren i finalen där bronsmedaljen säkrades.
Powered by Labrador CMS