VC-debut. SK Pollux Felicia Nilsson får chanden i juniorvärldscupen under två helger i Italien.
VC-debut. SK Pollux Felicia Nilsson får chanden i juniorvärldscupen under två helger i Italien.

Nu gör SK Pollux-löftet debut i juniorvärldscupen: ”Spännande”

Nu drar skridskosäsongen igång på allvar. För SK Pollux-löftet Felicia Nilsson gör den det med en rivstart – debut i juniorvärldscupen. ”Det ska bli spännande”, säger 17-åringen.

Publicerad

Tidigare i veckan togs den svenska truppen till juniorvärldscupen i italienska Baselga och Collalbo sista helgen i november och första helgen i december u t.

En av fyra blågula framtidsnamn: Felicia Nilsson, SK Pollux.

Förstaårsjunioren har funnits med i landslagssatsningen hela säsongen så VC-biljetten var inte helt oväntad. Redan 2020 tävlade hon i landslagsdräkten i samband med en ungdomslandskamp.

– Jag ser fram emot allt med resan. Allt från att tävla och se de italienska banorna till att få uppleva området och städerna vi reser till, skriver Felicia Nilsson i ett sms till Västerås Tidning.

Två individuella starter på 500 meter och masstart väntar.

– Det ska bli spännande att se vad jag kan göra på 500 m eftersom jag inte har tävlat mycket denna säsongen. Två tävlingar jag planerade att åka på i Norge blev inställda och en tävling i Inzell kolliderade med dansen.

Skridskotalangen, som går på Carlforsska med dansinriktning, tävlingsdansar nämligen också. Främst i konstnärlig dans där hon nyligen deltog på EM.

I Italien väntar även en lagtempotävling.

– Det blir första gången jag kör lageventet och det ska bli roligt och spännande att se hur det går.

De två VC-tävlingarna i Italien ligger till grund för ett eventuellt deltagande i finalen i Korea.

– Om förbundet beslutar att skicka åkare dit, det är ju en bit bort, säger Felicia Nilssons bror Oskar som åker med till Italien som en av de svenska coacherna.

Han har tidigare som aktiv funnits med i världscupsammanhang, då på den högre U23-nivå.

– Men nu är jag nyopererad och mitt tävlande ligger på is. Men jag är snart igång igen, tränar för fullt.

På hemmaplan väntar sedan lite längre fram Nya Wibergs minne som avgörs i ABB Arena Syd 9–10 december – kanske då med båda sysonen Nilsson.

Powered by Labrador CMS