Hemmahopp. Huvudattraktionen på MMA-proffsgalan i Bombardier på söndag är västeråsaren Tobias ”BadIntention” Harilas möte med den erfarne brasilianske fightern Carlos Azevedo (till höger). Foto: Fight Club Rush

MMA-gala kryddad med SM i Bombardier i helgen

Det vankas stor fightinghelg i Västerås. En MMA-proffsgala inbakad med svenska mästerskapen i Bombardier arena 26–27 januari. – Intresset växer för varje år, säger arrangören Zlatko Ostrogonac.

  • Publicerad 09:28, 23 jan 2019

Galan som går under namnet FCR – Fight Club Rush – har hållits tidigare i Västerås.

Men nytt detta år blir att den hålls under två dagar och dessutom innefattar SM.

– Ja, det är första gången som galan går ihop med svenska mästerskapet så det blir en riktig fightinghelg i C-hallen i Bombardier, säger Zlatko Ostrogonac.

Under lördagen – då det är fri entré – avgörs semifinalerna i SM där landslagsplatser finns i potten för de som slutligen tar hem ett SM-tecken. Det finns ett tiotal västeråsare med på SM.

Även proffsen visar upp sig under lördagen då en invägningsceremoni – med en så kallad staerdown – inför söndagens proffsmatcher hålls klockan 16.00.  

På söndagen, 27 januari, är det sedan dags för SM-finalerna i alla viktklasser innan det är dags för proffsgalan FCR att ta vid med totalt sex matcher.

Det finns gott om Västeråshopp även där.

– Vi har två västeråsare som gör proffsdebut, Västerås Fight Clubs Robin Roos och Andreas Gustafsson Berg, berättar Zlatko Ostrogonac.

Dessutom finns det stora hemmahoppet – klubbkompisen och storstjärnan Tobias ”BadIntention” Harila – som en av aktörerna i huvudmatchen.

Där ställs Harila mot den erfarne brasilianske fightern Carlos Azevedo med över 30 proffsmatcher.

En av huvudattraktionerna blir också kampen mellan Rinkebys stolthet Hamza Bougamza – som nu gör sin andra proffsmatch i MMA – och Darius Buda, som är femfaldig världmästare i en annan kampsport, thaiboxning.

Inträdet för söndagen är 250 kr och biljetter finns att köpa via Ticketmaster eller i dörren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING