Blågul fotbollsfest i Västerås på tisdag med storbild vid Folkparken vid Mälaren. Senast det begav sig var på Stora torget förra sommaren.
Blågul fotbollsfest i Västerås på tisdag med storbild vid Folkparken vid Mälaren. Senast det begav sig var på Stora torget förra sommaren.

Klart: Sveriges VM-semifinal visas på storbild vid Mälaren 

Det råder fotbollsfeber i Sverige. Nu stiger den högst påtagligt även Västerås. När Sverige spelar semifinal i VM på tisdag visas matchen på storbildsskärm. Spelplats: Folkparken vid Mälaren.

Publicerad Senast uppdaterad

Sverige besegrade nu vid lunch svensk tid Japan i VM-kvartsfinalen med 2–1. 

Västerås stad gick direkt ut med ett pressmeddelande om att man nu bjuder in alla västeråsare att se semifinalmatchen mot Spanien på storbildsskärm på tisdag 15 augusti klockan 10.00.

Senast det hände var på Stora torget förra sommaren när damerna spelade semifinal i EM. Då var det hundratals fans som följde matchen på storbild på Stora torget.

Spelplats denna gång blir Folkparken vid Mälaren som förhoppningsvis kommer att förvandlas till en blågul oas när invånare samlas för att tillsammans heja fram landslaget.

– Vi ser fram emot en riktigt härlig atmosfär i Folkparken vid Mälaren. Ta med vänner och familj för att tillsammans fira vårt landslag och njuta av en fantastisk fotbollsmatch, säger Alf Westerdahl, evenemangschef på Visit Västerås, i ett pressmeddelande.

 Även Vicki Skure-Eriksson (C), ordförande i nämnden för Idrott, Fritid och Förebyggande ser fram emot semifinalen:

– Tjejerna i svenska fotbollslandslaget har gjort en fantastisk VM-turnering och jag hoppas att många västeråsare i alla åldrar vill komma och heja fram dem till en plats i finalen, säger hon.

Fakta inför evenemanget:

Datum: Tisdag 15 augusti 

Tid: 10.00 

Plats: Folkparken vid Mälaren, Lögarängsvägen. 

Övrigt: Ta med egen picknickstol eller filt och kläder efter väder. Medhavd mat och dryck är okej, men ej alkohol.

Powered by Labrador CMS