Abdulaziz Al-Nuaimi, Adin Isovic och Lucas Strömbäck fick alla debutera i slutminuten.

Juniorer fick speltid i SBL: ”Det betyder mycket”

Under tisdagskvällens drabbning mellan Köping Stars och Jämtland Basket fick tre juniorer, Abdulaziz Al-Nuaimi och Lucas Strömbäck från Köping och Adin Isovic från Västerås, för första gången speltid i högstaligan.

Publicerad

Köping Stars har under hela säsongen haft med ett gäng utvalda juniorer på träning men även ombytta på bänken vid matcher, och under tisdagskvällen fattade coach Torbjörn Gehrke beslutet att byta in en spänd trio när 49 sekunder återstod av matchen.

En av dem är 16-åriga Adin Isovic från Västerås.

Hur var det att få chansen att spela i SBL?

– Väldigt kul! Att få nudda golvet i ligan är stort och det betyder mycket, den minuten jag fick var riktigt rolig och att få den chansen bevisar ändå någonstans att jag gör rätt saker under träningar, säger Adin till Västerås Tidning.

När fick ni veta att ni skulle bli inbytta?

– När det var ungefär tre minuter kvar på matchen bad coach Gehrke oss att värma upp och det var ett tecken på att vi skulle få komma in sista delen av matchen.

Köping Stars förlorade förvisso med 74-87, men under den knappa minuten som juniortrion var på plan tillsammans med Erik Flood och Tim Carlsten noterades Lucas Strömbäck för en fin trepoängare och Erik Flood för två poäng.

Adin Isovic har spelat basket på elitnivå.

Är du nöjd med din och er insats?

– När vi kommer in på planen så skjuter Jämtland straffkast, då får vi order att vi ska utföra vår play sista anfallen. Jag tycker att vi gör det bra och det leder till att Lucas får en öppen trea som han sedan sätter. Minuten gick fort men det vi kunde göra gjorde vi, säger Adin och fortsätter:

– Är jag nöjd med min insats, absolut. Jag kan inte sträva efter mycket mer eftersom det är första gången på golvet. Vill jag göra mer och bidra mer i framtiden på golvet? Självklart.

Adin har dubbellicens med Västerås Basket och Köping Stars.

– Min licens tillåter mig att träna samt spela med båda klubbarna, eftersom jag inte har så många matcher kvar i VB denna säsong så väljer jag att prioritera träningen i Stars då jag tycker det gynnar min utveckling mycket. Jag tränar ofta med Stars men har vi ledigt så tränar jag hemma i Västerås.

– Jag fokuserar otroligt mycket på min personliga utveckling och den får jag i Köping vilket är varför jag tränar så mycket som jag gör där. Att få träna i ligamiljö ger mig även ett större självförtroende när jag spelar i min egna serie i Västerås vilket leder till att jag presterar ännu bättre i de matcherna. Jag lär mig riktigt mycket av killarna och coach och dom hjälper mig med allt jag behöver hjälp med under träningarna. Jag utvecklas som individ i den miljön, både spelmässigt och personligt.

Powered by Labrador CMS