Publikfest. Det vankas het och klassisk bandyfest på annandagen inför förväntad storpublik. VSK tar emot Villa Lidköping på både dam- och herrsidan. Seriefinal i båda fallen.

Historisk bandyfest på annandagen inför storpublik – VSK i dubbla seriefinaler: ”Häftigt”

Stor bandyfest väntar i ABB Arena på annandagen inför fulla läktare. Till och med en historisk sådan. Aldrig tidigare har VSK spelat två seriefinaler samma dag på hemmais. ”Verkligen häftigt”, säger damtränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Publicerad

Julafton i all ära. För alla inbitna bandyvänner inträffar den först två dagar senare, på annandagen.

Stefan ”Lillis” Jonsson.

Tyngd av en tradition som går tillbaka till slutet av 50-talet när dåvarande Allsvenskan hade sin premiär just på annandag jul.

I år i ABB Arena är den ädlaste bandyklappen dessutom inslagen med dubbla matcher – och dubbla seriefinaler mot Villa Lidköping.

Historiskt, såklart.

Och upplagt för fest i hela arenan med en mängd kringarrangemang.

– Förutsättningar är väldigt bra på alla sätt för det med klassisk annandag och två toppmatcher. Det känns jättekul, säger Dan Kiwii Persson, kommunikationsansvarig VSK Bandy.

Han och de grönvita kollegorna i klubben ser även positiva signaler i antal sålda biljetter.

Kommer verkligen känna att det är bra stämning och bra drag i arenan.

Dan Kiwii Persson

– Idag (onsdag) har vi sålt omkring 2 500, vilket gör att det pekar mot drygt 4 000 på annandagen och då kommer åskådarna verkligen känna att det är bra stämning och bra drag i arenan.

Senast det bjöds på annandagsbandy i ABB inför publik var för fyra år sedan 2018 mot Motala.

– Då kom det 3 700.

Hur ser de sportsliga förutsättningar på isen ut då? Jo, VSK-herrarna kommer till spel med en något tveksam form. Tre förluster på de senaste fyra matcherna, bland annat mot just Villa borta (6–3).

Damerna däremot vet ännu inte hur det känns att förlora i årets Elitserie. Sex raka segrar och delad serieledning med västgötarna.

– Klart vi har bra självförtroende med tanke på det. Det är en jättebra känsla i truppen, mycket energi och hela tiden en vilja att komma framåt, säger huvudtränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Villa blir en tuff julnöt att knäcka?

– Ja, Villa är ju laget att slå som mästare de senaste två åren. Det ska bli spännande att se hur nära vi är nu efter förlusten mot dom i Svenska cupen på försäsongen. Är vi ikapp, eller till och med förbi. Det ska bli jättekul att mäta sig med dom.

Dessutom med en annan inramning än vanligt.

– Verkligen häftigt med båda dessa matcher på en annandag.

Avslag i herrmatchen på klassisk bandytid 13.15.

Damerna tar vid 15.45.

Powered by Labrador CMS