Hemmaklubben SK Pollux guldhopp Felicia Nilsson, här från tävling i norska Hamar tidigare i år.

Hemmaåkaren Felicia Nilsson har guldchanser på ungdoms-SM

Skridskofest väntar i helgen när SK Pollux arrangerar ungdoms-SM i ABB Arena Syd. Tre hemmahopp kommer till start, varav Felicia Nilsson är det klart största med flera guldchanser.

Publicerad Senast uppdaterad

Pollux har rutin som mästerskapsvärd. Det är bara sex år sedan klubben arrangerade USM på samma plats.

Då blev det fem medaljer till hemmaklubben, bland annat genom Oskar Nilsson som i dag tävlar internationellt i U23-Världscupen. Under SM-helgen fungerar han som tävlingsledare.

– Det är såklart en del prestige för klubben att få arrangera den här tävlingen. Vi kan dessutom erbjuda den snabbaste banan i Sverige med en bra iskvalitet, säger han.

Totalt kommer ett 50-tal skrinnare att vara på plats på Rocklunda under helgen.

Både för att tävla i någon av de sex USM-klasserna för åldrarna 13–16 år, men också för att delta i en parallell tävling.

– Vi arrangerar även något vi döpt till Pollux-Sprinten för de yngsta.

SK Pollux har tre USM-åkare till start. Förutom debutanterna Julia Lundin, flickor 15–16 år, och Rasmus Viertel, pojkar 13–14 år, kommer i den äldsta klassen även det största hemmahoppet Felicia Nilsson till start – med gulddrömmar.

– Hon är topprankad på tre distanser, 500, 1 000 och 1 500 meter, berättar broder Oskar.

I en intervju med skridskoförbundet inför USM säger 16-åringen att hon siktar på att ta guld på samtliga distanser – och bräcka klubbrekordet (47,03) på 500 meter.

USM invigs klockan 12.00 på lördag och avslutas strax efter lunch på söndag.

Powered by Labrador CMS