Hedvig Lindahl är ny assisterande tränare i VSK:s damlag.

Hedvig Lindahl blir assisterande tränare i VSK:s damlag: ”Hoppas hjälpa till med mina erfarenheter”

VSK:s fotbollsdamer får ett högst meriterat nyförvärv inför den kommande säsongen i division 2 – på tränarbänken. Tidernas mesta svenska landslagsmålvakt Hedvig Lindahl förstärker som assisterande tränare. ”Jag hoppas kunna hjälpa till med mina erfarenheter från fotbollen”, säger Lindahl till klubbens hemsida.

Publicerad Senast uppdaterad

Hedvig Lindahl avslutade en enastående karriär förra året efter bland annat två OS-silver, VM-silver och två VM-brons. Hennes 189 landskamper är tredje flest av alla blågula spelare och flest av alla målvakter inräknat både dam- och herrsidan.

Bålstabon började förra året en tjänst på Widénska gymnasiet i Västerås som instruktör för målvakterna som går fotbollsinriktningen.

Där jobbar även VSK:s damtränare Markus Lindberg.

Och nu är det alltså klart att Hedvig Lindahl ansluter till VSK-laget som assisterande tränare, berättar klubben på sin hemsida.

– Jag kommer ha ett fokus på analys av träning och match. Förutom min instruktörsroll på Widénska går jag också en tränarutbildning i fotbollsanalys anordnad av SvFF, så det passar mig bra. Jag är ny i tränarrollen men jag hoppas kunna hjälpa till med mina erfarenheter från fotbollen rent generellt, säger landslagsveteranen till vskfotboll.nu.

Markus Lindberg gläds över tillskottet på tränarsidan. 

– Det är jättekul att vi kunnat komma överens med Hedvig. Jag upplever henne som en väldigt ödmjuk och ambitiös person. Hennes roll kommer inledningsvis vara fokuserad på kvalitativ analys av träning och match. Sen är förstås Hedvig en jättetillgång för oss alla med sin erfarenhet av toppfotboll och hon kan helt klart hjälpa våra spelare med många olika slags tips på hur man ska göra på och utanför planen för att lyckas, säger han till hemsidan.

Om Hedvig Lindahl även är aktuell för att spela matcher för VSK, som inleder årets seriespel i division 2 västra Svealand borta mot IF Karlstad den 13 april, är inget som nämns.

Powered by Labrador CMS