Frida Hansdotter i Hammarbybacken. Foto: Stefan Holm

Guld-Frida avslutar skidkarriären

Slalomstjärnan Frida Hansdotter slutar att åka skidor i världscupen, det skriver hon själv på sin Instagram. Efter de två kommande tävlingarna lägger hon skidorna på hyllan: – Dags för mig att börja ett nytt kapitel i livet, skriver hon.

Publicerad

OS-guld, VM-medaljer och världscup-pallplatser. Frida Hansdotter, från Norberg, har haft en karriär som sträcker sig över 15 år, men nu meddelar hon själv att den tar slut efter den här säsongen.

På sin Instagram skriver hon bland annat:

"An era has come to an end... I love skiing and it will always be a big part of my life, but it´s time for me to say goodbye to the worldcup circuit and start a new chapter in life"

Världscuptävlingarna i Spindleruv Mlyn i Tjeckien, och finalen i Soldeu i Andorra blir hennes sista två tävlingar, meddelar hon.

På Svenska skidförbundets hemsida skriver hon själv:

"OS i Pyeongchang och VM på hemmaplan har varit mina stora mål de senaste säsongerna och jag har då inte velat fundera så mycket på tiden som kommer efter. All energi och fokus har legat på min uppgift att lyckas med mina mål. Men den här säsongen har jag inte känt samma hunger och driv som tidigare, det har omedvetet smugit sig på under säsongens gång. På något underligt skönt vis känner jag mig nöjd. Jag är väl medveten om vad som behövs genomföras för att nå höga mål och hur mycket tid jag har lagt ner de senaste åren på att vara en av världens bästa skidåkare. För att slåss om segrar behöver jag vara beredd att ge 120% och lite till. När jag säger det till mig själv känner jag inifrån att det här är rätt beslut. Jag har kommit till en punkt där jag känner mig glad, nöjd, stolt men framför allt klar."

Powered by Labrador CMS