Emma Aarnio var en av hemmalagets bästa spelare mot Lugi Foto: Stefan Lindgren

Förlust för VI i SHE-premiären

VI fick en tufft start i premiären av handbollsligan. Hemma i Bombardier Arena förlorade man mot Lugi med 21–27. – Det ville sig inte och vi var lite för tama framåt. säger VI:s tränare Frenne Båverud till Västerås Tidning.

Publicerad

Det var en jämn första halvlek i Bombardier Arena. Gästande Lugi var i ledningen ifrån start men VI hängde med fint i målprotokollet. Piggast i hemmalaget var Emma Aarnio som satte tre mål i halvleken. Med lite bättre utdelningen hade hon kunnat gjort något till mål. Ställningen i halvtid var 10–11 till Lugi.

VI inledde starkt i den andra halvlek där framför allt Aarnio med tre nya mål såg till att VI tog ledning med 15–14 efter drygt sju minuters spel. Efter den fina starten på halvleken kom Lugi tillbaka och tog kommandot i matchen med fyra raka mål och tvingade VI:s tränare Frenne Båverud att ta time-out. Försprånget som Lugi skaffade sig släppte de aldrig. VI fick se sig besegrade med 21–27. VI:s tränare Frenne Båverud summerade premiären på följande sätt.

– Det var lite halv knackigt rätt igenom, det var ingen period där vi hade något större flyt. Varken i försvar, kontring eller anfall och vi fick gneta i hela matchen och vi lyckades inte att vinna på det, säger Frenne Båverud.

Ni hade ändå en stark start på andra halvlek, hur ser du på det?

– Men sedan hade vi en period där vi inte kommer upp. Vi håller ut bra länge i anfallen och armen kommer upp några gånger, men det blev inga mål och vi hade inte de där räddningarna heller som vi vill ha. Vi var lite odistinkta framåt och hade lite tekniska fel som gjorde att det svängde tillbaka, det vill sig inte och vi är lite för tama framåt.

Vad tycker du att du fick för besked i premiären?

– Vi har med de här lagen att göra och kan matcha dem som är tippade lite högre. Men vi måste hitta lite tryck och fart i våra omställningar och försvarsspel, avslutar Frenne Båverud.

VI:s tränare Frenne Båverud Foto: Stefan Lindgren
Foto: Stefan Lindgren
Foto: Stefan Lindgren

MATCHFAKTA, SHE

VI – Lugi 21–27 (10–11, 11–16)

 

Powered by Labrador CMS