Fjärde raka segern för VIK

Segertåget fortsätter! Ikväll tog VIK lagets fjärde raka seger när Tingsryd besegrades på bortaplan. Matchen avgjordes i andra perioden – som VIK vann med 2–0 efter att ha vunnit skotten med hela 16–5.

Två av Hockeyallsvenskans formstarkaste lag möttes ikväll i Nelson Garden Arena nere i Tingsryd. VIK som hade sju segrar på de åtta senaste matcherna mötte smålänningarna, med fyra segrar på de fem senaste matcherna.

I den första perioden såg matchen ut att bli precis så jämn som alla hade förväntat sig. VIK gjorde första målet, men strax senare kvitterade Tingsryd. Skotten efter perioden var 12–12.

I den andra perioden lade VIK i ytterligare en växel. Ett hungrigt gulsvart gick ut och fullkomligt pulvriserade Tingsryd. Innan signalen för periodpausen hade VIK lyckats göra två mål efter att ha skjutit hela 16 skott mot Tex Williamsson i Tingsrydmålet.

I den tredje perioden lyckades VIK behålla sitt spelövertag och när lagkapten Fredrik Johansson stänkte in 1–4 i power play i den sjunde minuten var matchen mer eller mindre avgjord.

I slutminuten satte lagkaptenen även sista målet, som betydde 5–2 till VIK, i öppen kasse.

Matchfakta: Tingsryd AIF–Västerås IK: 2–5 (1–1, 0–2, 1–1

Första perioden: 0-1 (08.13) Johan Skinnars (Isac Skedung, Acke Ringström), 1-1 (11.28) Kim Tallberg (Max Lindroth, Daniel Ljunggren)

Andra perioden: 1-2 (03.30) Marcus Bergman (Kalle Östman, Jonas Liwing), 1-3 (13.10) Alexander Younan

Tredje perioden: 1-4 (07.13) Fredrik Johansson (Mikael Frycklund, Alexander Lindelöf), 2-4 (12.02) Simon Norberg (Max Novak, Daniel Öhrn), 2–5 (19.08) Fredrik Johansson (Fredrik Hetta)

Skott: 27-35

Utvisningar: TAIF:6x2, 1x10, VIK: 5x2