VM-femma. I fantastiska men mycket utmanande miljöer i alperna lyckades Västerås Emilia Brangefält på torsdagen springa i mål som fin femma i VM-loppet över 45 km.
VM-femma. I fantastiska men mycket utmanande miljöer i alperna lyckades Västerås Emilia Brangefält på torsdagen springa i mål som fin femma i VM-loppet över 45 km.

Emilia Brangefält nära ny VM-medalj efter imponerande insats i alperna: ”Så nöjd”

Femma i stenhård konkurrens efter över fem timmars löpning i utmanande bergsmiljö. Västerås löparstjärna Emilia Brangefält stod för en ny imponerande insats på trail-VM i Innsbruck och var inte långt ifrån en ny medalj. ”Jag är så nöjd”.

Publicerad Senast uppdaterad

Den utmanande VM-banan, som mätte 44,6 km och hade över hisnande 3 000 höjdmeter, startade i ett grönklätt Innsbruck och gick upp över snöfläckiga berg för att avslutas i Stubai.

Inför VM sa Emilia Brangefält till Västerås Tidning att hon trivdes på just underlaget snö.

– Det är bra för mig, jag är stark på snö.

Västerås Friidrottsklubbs VM-representant, yngst i den svenska truppen med sina 21 år, behärskade det mesta av underlaget som erbjöds skulle det visa sig.

Men medger i en intervju med Trailrunning Sweden efter den meriterande femteplatsen där konkurrensen nu var betydligt större än vid VM-bronset i höstas i Thailand:

– Det var tufft, jag väggade i den sista klättringen, det var tur att nedförslöpan mot mål kom där den gjorde.

Men hon var ändå mycket tillfreds med sitt lopp som bästa svenska.

”Det var brutalt och jag är så nöjd med min insats idag i ett superstarkt startfält”, skriver hon på sin instagram.

Efter över fem timmars löpning var västeråsaren i mål till slut bara knappa sex minuter från bronstjejen Theresa Leboeuf från Schweiz.

Fransyskan Clementine Geoffray segrade på 4.53,12.

Emelie Forsberg, som tävlar för Västerås Löparklubb men inte har någon koppling i övrigt till Västerås, blev åtta.

Det ihop med Johanna Gelfgrens 23:e plats gjorde att det svenska damlaget slutade på en stark, men något snöplig, fjärdeplats i lagtävlingen.

Powered by Labrador CMS