EM-kval. Västerås stads idrottschef Maria Engelfeldt: ”Vi hoppas på en riktig fotbollsfest”.
EM-kval. Västerås stads idrottschef Maria Engelfeldt: ”Vi hoppas på en riktig fotbollsfest”.

EM-kvalfest i fotboll i Västerås i höst med svenska flicklandslaget

Sveriges flicklandslag i fotboll ska i höst försöka kvala in till nästa års EM-slutspel. De gör det på Hitachi Energy Arena i Västerås. ”Vi hoppas på en riktig fotbollsfest”, säger Västerås stads idrottschef Maria Engelfeldt.

Publicerad Senast uppdaterad

Efter sommarens framgångar för damlandslaget på andra sidan jordklotet väntar nu en ny blågul fotbollsfest – på betydligt närmare håll.

Efter att Svenska Fotbollförbundet varit på plats i Västerås vid två tillfällen bekräftas det nu att Västerås blir värdstad för EM-kvalmatcherna för flickor 18 år (F18). 

Spelschemat på Hitachi Energy Arena

25 oktober
13.00:
Spanien–Turkiet
18.00: Sverige–Portugal 
28 oktober
13.00:
 Portugal–Turkiet
18.00: Spanien–Sverige 
31 oktober 

18.00: Turkiet–Sverige

Västerås är spelplats för totalt fem av sex matcher (se faktaruta) i EM-kvalet i grupp A5, den sjätte matchen spelas på Tunavallen i Eskilstuna. 

Det svenska landslaget möter Portugal, Spanien och Turkiet.

– Efter fotbollsfesten under sommaren då vi såg Sveriges damlandslag ta bronsmedalj i VM så fortsätter vi fotbollsfebern på Hitachi Energy Arena. Det är så glädjande att vi får se våra blivande landslagsstjärnor representera Sverige och viktigt att vi ger möjligheten att se dessa tjejer som förebilder för alla nu spelande och kommande fotbollstjejer. Vi hoppas på en riktig fotbollsfest och hälsar alla välkomna, säger Maria Engelfeldt, verksamhetschef idrott och friluftsliv, Västerås stad i ett pressmeddelande.

2012 mötte Sverige Tyskland i en direkt avgörande EM-kvalmatch för F19 i Västerås.

– Det är väldigt roligt att vi är tillbaka i Västerås igen med en EM-kvalturnering, det var en del år sedan senast. Förberedelserna har varit mycket bra och nu ser vi fram emot detta kvalspel med tillförsikt, säger Jörgen Larsson, evenemangschef på förbundet.

Vicki Skure-Eriksson, (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande:

– Det är väldigt kul att Västerås får vara värd när framtidens fotbollsstjärnor inom damfotbollen möts och jag hoppas det kan bli en energifylld publikfest, säger hon.

Biljetter släpps inom kort. 

EM-slutspelet för F18 avgörs 2024 i Litauen.

Powered by Labrador CMS